Monsieur Chocolat, de eerste zwarte circusartiest van Frankrijk.
Monsieur Chocolat, de eerste zwarte circusartiest van Frankrijk. Foto: persfoto

Het vergeten verhaal van Monsieur Chocolat

In Cinema Texel doet deze week het verhaal van Monsieur Chocolat zijn intrede.

Het waargebeurde verhaal van de legendarische clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest van Frankrijk, die grote successen beleefde in de tijd van de belle époque in Parijs. Samen met zijn partner, de clown Footit, beleeft hij weergaloze successen. Maar kan hij omgaan met de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld? Het vergeten verhaal van een buitengewoon man.

Daarnaast kunnen filmliefhebbers nog steeds terecht bij de nieuwe versie van The Jungle Book die lovende recensies krijgt. The Jungle Book vertelt het verhaal van Mowgli (nieuwkomer Neel Sethi), een mensenjong dat opgroeit bij een wolvenroedel. Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan (stem van Idris Elba), de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet.

Meer in voor wat actie? Ook geen probleem. Dan kan men terecht bij Captain America: Civil War. In deze film zien we Steve Rogers als leider van het nieuw samengestelde Avengers team met het doel om de mensheid te beschermen. Het volledige filmoverzicht is te vinden op www.texelagenda.nl en elders deze krant.