Wel Texelhopper, geen Connexxion

Doorgaan met de Texelhopper, maar dan met maar één partij en het liefst een lokale. Dat schrijft het college in een brief aan Provincie Noord-Holland.. De brief wordt ondersteund door het Texels Ondernemers Platform (TOP), Omring, OSG De Hogeberg, Klankbordgroep Openbaar Vervoer Texel en de VVV.

Twee vervoerbedrijven verzorgen op dit moment het openbaar vervoer op Texel. TBO rijdt de kleine busjes als onderaannemer van Connexxion. Deze onderneming rijdt de grote bus; de huidige lijn 28. De afstemming tussen deze twee bedrijven is vaak niet optimaal. De recente problemen met de gebrekkige dienstregeling van lijn 28 zijn daar een voorbeeld van. "Wanneer in de nieuwe concessie nog maar één vervoerder het openbaar vervoer op Texel verzorgt, kan naar onze mening beter openbaar vervoer worden geboden. Dat kan de nieuwe concessiehouder zijn, maar onze voorkeur gaat uit naar een lokale vervoerder die als onderaannemer het openbaar vervoer gaat verzorgen", zo staat in een uitgebreide brief. Terug naar de situatie van voor de Texelhopper lijkt geen optie. "Hoewel wij nog altijd verbeterpunten zien in de uitvoering van de Texelhopper heeft een terugkeer van de openbaarvervoersituatie van voor december 2014 absoluut niet onze voorkeur."

Wat wel de voorkeur heeft voor de instanties is de terugkeer van de OV-Chipkaart, een maximum km-tarief en het behoud van de regiecentrale. De complete brief van het college over de nieuwe concessie die ingaat op 22 juli 2018 is te vinden op onze website.


IJsbaan in zomer als parkeerplaats

Texel 2010 wil dat de ijsbaan in Den Burg zo aangepast wordt dat deze in de zomermaanden als parkeerplaats gebruikt kan worden. Dat staat in een voorstel dat de partij zal indienen tijdens de Speciale Raadscommissie 'Programmabegroting' van 12 juli.

"De parkeerproblematiek in Den Burg is groot. En dat vinden wij een urgent probleem. Zeker ook omdat we parkeergeld vragen; dan moet je ook parkeerruimte bieden. In het Actieplan Mobiliteit wordt dat ook geschetst: de komende jaren worden dan ook verschillende mogelijkheden onderzocht. Wij vinden dat (een deel van) de oplossing van de parkeerproblemen in Den Burg voor de hand ligt: we willen dat de IJsbaan -gezien ook zijn centrale ligging, als toegangspoort voor de Groeneplaats- geschikt wordt gemaakt voor parkeren."

Er moet wel één en ander gebeuren om de parkeerplaats de realiseren..

Lees verder op pagina 7.