Jeugdige biljarters sluiten seizoen bij DVO succesvol af

Het biljartseizoen bij DVO wordt traditiegetrouw afgesloten met het April-toernooi. Vier van de tien te winnen bekers gingen naar de jeugdige spelers Rinus Wesselman en Robbin Nieuwenhuis.

In het april toernooi is door 34 deelnemers op veertien avonden gespeeld in de disciplines libre, bandstoten en driebanden. De winnaar in het libre werd Rinus Wesselman. Deze jeugdige speler maakte dit seizoen, evenals zijn vrijdagavond-competitiegenoot Robbin Nieuwenhuis, een flinke progressie in zijn spel. Jack Bruin speelde een goed toernooi en werd kampioen in de discipline bandstoten. De strijd om de eerste plaats bij het driebanden ging tussen John Sessink en Eduard Keijzer. Sessink speelde het hele toernooi uitstekend, maar juist in de finalepartij liep het niet, waardoor de eveneens goed spelende Keijzer de partij in dertien beurten uitspeelde. Over de langste partij in het toernooi zullen we het niet hebben, maar de kortste partij is zeker vermeldenswaardig. Deze werd gespeeld door Roel Riegman, die met een moyenne van vijf een partij in het libre in vier beurten uitspeelde en zijn tegenstander verbluft achterliet.

Onderdeel van het April-toernooi is de strijd om het algehele clubkampioenschap libre. Om deze titel werd gestreden door degenen die het afgelopen seizoen kampioen werden van de maandag-, donderdag- en vrijdagavond librecompetitie (respectievelijk Ries Balk, Bert Barhorst en Robbin Nieuwenhuis). Winnaar werd Nieuwenhuis, die met een moyenne van 1,43 al zijn partijen won. Kampioen van de periodewinnaars (libre) van het seizoen 2015-2016 werd Wesselman, die dus evenals Nieuwenhuis met twee bekers naar huis ging.

Schoolvoetbal

Op de voetbalvelden van Texel'94 wordt woensdag 11 mei het schoolvoetbaltoernooi gehouden.

Er hebben zich negentien gemengde teams aangemeld afkomstig van acht Texelse basisscholen. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een half veld. De eerste wedstrijden beginnen om 13.00 uur en de finale staat gepland rond 17.00 uur. De organisatie van dit schoolvoetbaltoernooi is net als vorig jaar in handen van een aantal ouders van de verschillende deelnemende scholen, die worden geholpen door een grote groep vrijwilligers. Dit jaar is Sportservice Texel erbij gevraagd voor ondersteuning van de organisatie.

De organisatie hoopt er een geslaagd toernooi van te maken.