Degradatie De Koog is nabij

In de één na laatste thuiswedstrijd heeft De Koog met 1-2 verloren tegen Schagen. Degradatie uit de vierde klasse is hiermee heel dichtbij. "Het zal erg lastig worden om in de vierde klasse te blijven, maar het kan nog steeds", stelt trainer Marcel Ris.

In het eerste bedrijf kregen beide ploegen een aantal kansen. Schagen was met enkele uitbraken dichtbij een treffer, maar keeper Eddy Witte hield zijn ploeg af van een tegentreffer. Jesse Blaauboer kon na een uitstekende aanval over de rechterkant uithalen maar schoot recht tegen de keeper. De bal viel telkens net niet goed voor de ploeg uit De Koog.
Na de thee kwam De Koog op voorsprong door een goal van Ben Siebinga. Omstreeks de 55e minuut was het Myron Helleman die voorgaf op de inkomende Siebinga, die vervolgens met rechts binnen schoot. Met het mes tussen de tanden ging de ploeg van Marcel Ris de strijd aan om de broodnodige drie punten te pakken. Omstreeks de 65e minuut ging Schagen een op een spelen. De Koog had hier niet direct een antwoord op waardoor er een aantal gevaarlijke momenten voor het Koger doel plaatsvonden.

Een aantal kansen waren er voor Alex Daalder die geregeld een op een kwam te staan met de verdedigers van Schagen, maar zijn kansrijke situaties strandde helaas bij de doelman. Net als in zoveel gespeelde wedstrijden die seizoen, kreeg De Koog in de staart van de wedstrijd de deksel op de neus. Na slordig uitverdedigen kwam de bal bij een buitenspeler van Schagen, die de bal hard in het doel schoot: 1-1.
Ondanks het tegendoelpunt bleef het team uit de badplaats vechten voor een goed resultaat. In de 79e minuut liep de thuisploeg tegen een tweede tegentreffer aan. Een hard schot kon keeper Eddy Witte niet klem krijgen waarna een speler van Schagen van dichtbij kon binnen schieten: 1-2. Ook een vrije trap genomen door Alex Daalder bracht De Koog in de 83e minuut nog geen redding. Zijn harde trap ging langs de muur maar ook langs het doel. De laatste en beste mogelijkheid kreeg Bart-Jan Grisnigt die kon uithalen in het zestienmetergebied, maar zijn schot ging rakelings langs de paal. Eindstand: 1-2

Marcel Ris: "Ondanks de vervelende uitslag, ben ik trots op ons team hoe we vandaag gevoetbald hebben. We vochten voor elke meter zoals het hoort als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Het zal erg lastig worden om in de vierde klasse te blijven, maar het kan nog steeds." Volgende week speelt De Koog de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Con Zelo uit Waarland. Aanvang: 14:00 uur