Eindelijk overwinning Oosterend

SV Oosterend moest het lang zonder overwinning stellen, zondag was het eindelijk zover. De groen witten versloegen op eigen veld Oudesluis met 4-0.

Het was stralend weer, het leek wel zomer, maar de eerste donderwolk hing al boven het team. SVO's vaste keeper Daniel Groszpiets had een blessure opgelopen aan zijn teen en er was geen vervanger. Maar na een spoedoverleg viel de keus op Martijn Drijver, die wel wat keeperervaring had. Na het eerste fluitsignaal van de arbiter zette Oosterend volop druk en kreeg via een vrije trap gelijk een kans op een goal. In de 3e minuut was het al raak. Jeroen Abma twijfelde uit een voorzet geen moment en haalde uit: 1-0.

Oosterend begon in de wedstrijd te komen en kreeg steeds meer kansen. In de 14e minuut wist Ben Daalder de bal een curve mee te geven, zodanig dat hij onhoudbaar was voor de keeper van Oudesluis: 2-0. SVO speelde goed en Oudesluis had moeite het tempo van de thuisploeg te volgen. SVO kreeg in de 18e minuut een corner, Ed de Vries sprong in de lucht en ramde met zijn hoofd de bal tegen het doelnet: 3-0. De spelers van Oudesluis wisten niet wat hen overkwam. Ze hadden weinig in te brengen tegen het geweld van SVO. De Oosterenders kregen kans op kans, maar de score werd niet hoger. Totdat in de 33e minuut een aanval over verschillende schijven werd opgezet. Alsof het Braziliaans voetbal betrof werd de bal één keer geraakt. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Dave Witte, die deze achter de doelman van Oudesluis tikte: 4-0.

De stemming zat er goed in, het was lang geleden dat Oosterend met 4-0 vóór stond, werd ook geroepen door het enthousiaste publiek. Het laatste kwartier kwamen er nog wat kansen voor Oudesluis maar met de onveranderde stand gingen ze de rust in. Na de thee zette Oudesluis wat meer druk en kropen ze dichter naar het doel toe. De SVO verdediging wist vaak te redden en dan was het gevaar alweer geweken. Oosterend probeerde de wedstrijd te beslissen, maar kreeg dit vroeg in de tweede helft niet voor elkaar. Spits De Vries werd gewisseld voor Skeg van der Vis, een aanvallend ingestelde B-junior. Niet veel later werd Klaas Zuidema gewisseld voor Tom Drijver, ook een B-junior, die debuteerde in het eerste van SVO. Na de wissels ging Oosterend iets gemakkelijker voetballen en dat bracht soms wat gevaar aan de kant van Oudesluis. De bezoekers gingen tot twee keer alleen op de keeper af, maar Drijver wist met zijn katachtige reflexen de aanval te stuiten. De wedstrijd kabbelde naar het eind, er waren geen grote verrassingen meer, de stand bleef 4-0. ''Oosterend heeft de overwinning verdiend met goed voetbal in de eerste 45 minuten en hield goed stand in de tweede helft'', meldt trainer Jacob Mechielsen, die met zijn ploeg de overwinning kon vieren.