Joyce Oosterhof:
Joyce Oosterhof: "Texel is een prachtig eiland dat alles heeft wat de overkant ook heeft, maar dan op één eiland." Foto: Jeroen van Hattum

Fijne herinneringen aan bos en strand

Wat is je favoriete plek op Texel?

Texel is een prachtig eiland waar het heel fijn wonen is. Wat is mijn favoriete plek op Texel, ik heb eigenlijk niet één favoriete plek, ik heb er gewoon meerdere. In de zomer ga ik graag met m'n meiden naar het strand, waar we een familiestrandhuisje hebben bij Paal 19,5 bij mijn zus. Dat is twee vliegen in één klap of zoals mijn Engelse collega's zeggen "two birds with one stone", erg lollig om spreekwoorden te vergelijken. Maar goed ik dwaal af. Op het strand is het fijn om samen met de familie te genieten van het mooie Texelse strand. Ook kom ik graag met mijn gezin in het bos en bij de Horsmeertjes. Heerlijk fietsen langs het Waalenburgerdijkje, ik hoor mijn dochter nog zeggen, "we kunnen nog wel een stukkie verder" waarop ik vraag "ben je nog niet moe dan?". "Wel nee het is net alsof ik op de bank hang, dus we gaan nog ff verder hoor", zegt ze met een grijns. De speeltuin in het bos (vierkante stuk) is ook een plek waar we graag komen en niet te vergeten varen met de boot op de Waddenzee.

Hoe ervaar je de mensen op Texel?

Dat zijn er best veel hoor, maar met de vrienden en familie waar ik veel mee op trek ervaar ik veel plezier, gezelligheid en geluk.

Heerlijk voor onze meiden om hier op kunnen te groeien


Hoe beleef je de natuur op Texel?

De natuur op Texel is prachtig en divers. Ik houd erg van de natuur op Texel. Als kind heb ik uren in het het bos en op het strand gereden op mijn verzorgpony Pepper. Mijn ouders namen mij vaak mee naar het bos en strand, daar heb ik hele fijne herinneringen aan. Ik hoop dat onze meiden Kim, Fleur en Roos later ook fijne herinneringen hebben aan de prachtige natuur die Texel heeft te bieden.

Wat voor werk doe je op Texel?

Ik werk als kwaliteitsmanager bij De Wit Speciality Oils. Het is mijn taak zorg te dragen voor de kwaliteit van de zaden tot het eindproduct en alle aspecten die daarbij horen, zodat De Wit hoogwaardige producten zoals bijvoorbeeld Borage olie kan aanbieden aan haar klanten. Goede kwaliteit maak je niet alleen, dat doe je samen en in mijn geval met hele fijne collega's.

Ben je geboren en getogen op Texel?

Ik ben een echte Texelaar, geboren en getogen in Den Burg. Jammer maar helaas is het voor onze drie dochters niet gelukt om een "echte" Tesselaar te mogen zijn en zijn ze gelukkig gezond en wel geboren in het Gemini.

In welk café/restaurant op Texel kom je graag?

Ik kom graag bij de 12 Balcken met mijn lieve vriendinnen voor een drankje en een goed gesprek met veel humor en gelach. Heerlijk kopje koffie verkeerd bij zwembad Molenkoog. Bij de Smulpot en Catharinehoeve kom ik graag eten met mijn gezin.


Wat moet er op Texel vooral blijven zoals het is?

Texel is prachtig zoals het nu is, heerlijk om hier te wonen en voor onze meiden om op te groeien.

Wat zou er op Texel anders mogen?

Het is makkelijk om kritiek te leveren, er kan immers altijd wel ergens iets verbeterd worden. De vraag is natuurlijk op welke manier doe je dat, ik heb altijd geleerd "do not complain if you cannot offer a better solution".


Beste herinnering aan Texel?

Hier heb ik toch wel even over nagedacht, een vriendin van mij appte me al dat ze heel erg benieuwd was naar mijn beste herinnering aan Texel, ik heb toen heel lollig terug geappt "ik ook hahaha..." Mijn vader heeft een boot waar hij heel veel uren aan gewerkt heeft om deze varende te houden. Ik ga graag samen met mijn ouders, mijn meiden en mijn man Fred varen op de Waddenzee wanneer het zonnetje prachtig schijnt. Als je dan ook nog het geluk hebt om zeehonden te spotten op de zandbank dan is dat toch wel mijn beste herinnering aan Texel.


Wat is er eeuwige zonde aan Texel?

Voor de natuur die alle rust verdient, is het natuurlijk beter, maar toch zonde dat veel prachtige natuur niet toegankelijk is voor publiek.

Waarin onderscheidt Texel zich van de overkant?

Kijk dat is simpel, Texel is een prachtig eiland dat alles heeft wat de overkant ook heeft, maar dan op één eiland.


Wat doe je over vijf jaar op Texel?

Dat is best een hele tijd, ik hoop dat ik nog steeds gezond en wel fijn op Texel woon met mijn gezin.

Wie zou je graag in een volgende 'Eiland Van…' willen zien?

Ik zou graag mijn vriendin Miranda Schraag-Hin in de volgende 'Eiland Van...' willen zien. Zij heeft haar eigen bedrijf in de zorg, waarmee ze op een unieke wijze zorg biedt. Heel bijzonder dat zij op deze manier een belangrijke bijdrage levert aan kwaliteit van leven voor zoveel mensen, daar heb ik veel respect voor.


Tevoko heren blijven

in eerste klasse

De volleyballers van Tevoko hebben hun verblijf in de eerste klasse alsnog met een jaar verlengd. De Texelaars trokken tijdens promotie-/degradatiewedstrijden tegen Dinto en VCC'92 aan het langste eind. De wedstrijden werden gespeeld n de Westfrieslandhal, de nieuwe topsporthal in Wognum. De heren van Tevoko wonnen beide wedstrijden tegen de ploegen uit Warmerhuizen en Wormer, waardoor degradatie uit de eerste klasse werd afgewend. Bij de eerste wedstrijd tegen Dinto moest Texel even op gang komen en bij de tweede wedstrijd tegen VCC'92 ging Tevoko meteen voortvarend van start.