Principeverzoek

woning afgewezen

Burgemeester en wethouders verlenen geen medewerking aan een principeverzoek voor de nieuwbouw van een bedrijfswoning op een perceel aan de Akenbuurt plus de aanleg van een tweede uitweg.

Dat heeft het college laten weten. De aanvrager had volgens burgemeester en wethouders nieuwe activiteiten willen ontplooien op het gebied van paarden (voor toeristen en Texelaars) en had daarvoor het bouwvlak willen uitbreiden. Het college stelt dat het perceel in het oude bestemmingsplan Buitengebied geen bouwvlak had en dat die situatie met het vaststellen van het huidige bestemmingsplan Buitengebied in 2013 is gelegaliseerd. "Verdere ontwikkeling is niet de bedoeling en ook niet gewenst."

Volgens B en W is het ook beleid voor het buitengebied dat er geen nieuwe bedrijfswoningen meer bijkomen. "Uitgezonderd de afwijkingsmogelijkheid voor een eerste bedrijfswoning bij agrarische bestemmingen. Het perceel heeft hier de bestemming Sport – manege. Een bedrijfswoning behoort niet tot de mogelijkheden." De gevraagde extra uitweg op de Akenbuurt werd afgewezen omdat er al sprake is van een uitweg op de Akenbuurt.