Jelmer Bomas met de 1-0 in de maak.
Jelmer Bomas met de 1-0 in de maak. Foto: Willem Sangers

Oosterend helpt de Zwaluwen

ZDH heeft zich zondag dankzij een overwinning op Petten (3-1) en het gelijkspel van concurrent Sint Boys tegen Oosterend (3-3) verzekerd van de tweede plaats. Daardoor hebben de Zwaluwen in de nacompetitie een extra kans op promotie naar de vierde klasse.

ZDH startte op eigen veld stormachtig en kwam al na twee minuten op voorsprong. Jurn Goënga tikte de bal subtiel door op aanvoerder Jelmer Bomas, die met een fraaie volley doel trof. Binnen acht minuten stond het zelfs 2-0. Remco Boogaard zette voor op Bomas, die de bal heerlijk aannam en met wederom een volley verwoestend raak schoot. Het was alweer zijn 24ste treffer van het seizoen. Vlak voor rust kwam Petten onverwacht op 2-1. Peter Zijm dacht terug te koppen op zijn doelman Daniël Bakker, maar hij deed dat niet hard genoeg, waardoor een van de gasten de bal kon onderscheppen en scoren. Vlak voor tijd viel de beslissing. Een dieptepass van Arends ging voorbij aan Bomas, waardoor De Graaf vanaf de middenlijn een vrije doortocht kreeg. Hij omspeelde de keeper en schoof de bal rustig in het lege doel: 3-1. Wieringerwaard won met 7-1 van hekkensluiter Oudesluis en is bijna kampioen. De koploper heeft met nog twee wedstrijden te gaan vier punten meer dan ZDH. Zondag zijn de Zwaluwen vrij, de week erop spelen ze in Aartswoud tegen AGSV.