SVO geeft voorsprong uit handen

Oosterend schopte het zondag tegen Sint-Boys tot een 3-1 voorsprong, maar wist deze niet vast te houden. Toen de scheidsrechter afblies, stond er 3-3 op het scorebord.

Met Sint-Boys als tegenstander van SVO zondag lag het veld er goed bij. Ook de weergoden waren de Strenders gunstig gezind, daar kon het ook niet aan liggen. Na de aftrap zette SVO goed druk en kon het jonge geweld van Sint Boys goed de baas. Oosterend kreeg gelijk al wat kansjes voor het doel van het spitsenduo Jeroen Abma en Ben Daalder. Sint Boys had moeite met de opkomende middenvelder Martijn Drijver maar na 20 minuten zette de tegenstander meer druk. Maar SVO wist de openingstreffer te maken. Abma scoorde in de 25e minuut 1-0. Sint-Boys was even ontdaan van de goal van SVO en raakte wat uit het spel. Met een snelle aanval die begon vanuit de verdediging wist Merijn Bakker met een versnelling zijn man achter zich te laten en haalde in de 40e minuut verwoestend uit met links: 2-0. Het publiek ging uit zijn dak en spelers van SVO gingen met een goed gevoel de rust in. Dachten ze. Sint-Boys kreeg net voor rust een vrije trap en die ging via een kluts door de handen van de keeper: 2-1.

Na de rust zette Sint-Boys zoals verwacht meer en meer druk op de laatste man en hun snelle aanval zorgde voor veel gevaar. Maar de verdediging van SVO wist veel aanvallen te stuiten en keeper Groszpiets ontpopte zich als rots in de branding. Na twintig minuten in de tweede helft kwam het offensief van Sint-Boys ten einde. Er was veel energie verspeeld en SVO begon weer te tikken en duels te winnen Barry Boersen was weer als aanjager vanuit het midden en Ben Daalder die een ijzersterke wedstrijd speelde maakte het samen met Martijn Drijver de verdediging knap lastig. In de 70e minuut kwam er een voorzet vanaf de linkerkant, maar niemand kon echt reageren op die bal. Ed de Vries de bedacht zich geen moment en gooide zijn ziel en zaligheid erin om toch bij de bal te komen. Met een soort stervende zwaan-actie wist hij de bal te onderscheppen, waardoor hij uiteindelijk in het doel belande. 3-1 Het publiek ging uit zijn dak, SVO geloofde er zelf ook in dat de punten in de tas zaten.

Maar het tegendeel bleek waar. Door een fout achterin kreeg een aanvaller van Sint-Boys de bal met wat geluk, haalde uit en scoorde in de 80e minuut: 3-2. Oosterend kon de voorsprong niet vasthouden en raakte uit het spel. Het resulteerde in een noodgreep van Bakker achterin, die werd bestraft met geel en een penalty. Sint-Boys verzilverde deze kans en dat was uiteindelijk ook de eindstand 3-3. SVO had volgens de eigen aanhang verdiend om te winnen, maar slaagde er niet in om de voorsprong vast te houden.