3-0 Winst Texel'94 tegen JVC

Met een 3-0 overwinning op JVC heeft Texel zondag waardevolle punten gepakt. De ploeg stijgt twee posities naar plaats tien en nestelt zich buiten de degradatiezone. Na een uit-nederlaag van 6-0 hadden de Texelaars wat recht te zetten.

Het Texelse team was gebrand op revanche. De verwachting dat het op een bloedstollende derby zou uitdraaien waarin beide ploegen tot het uiterste gingen, kwam niet helemaal uit. Waar JVC goeddeels kansloos was, was Texel'94 gebrand op winst. Vanaf de eerste minuut speelde de ploeg gretig. Met onder de lat Sijs van der Wal, een jaar of 16, 17 en afkomstig uit de A1. In de strijd geworpen doordat Alexander Smit voor zijn werk voor Defensie was uitgezonden een Dennis Schouwstra ook verhinderd was. Sijs heeft in de junioren en tijdens de trainingen regelmatig zijn talent geëtaleerd, zoals hij ook zondag het vertrouwen dat in hem was gesteld niet beschaamde. In tegendeel, hij verrichte een paar goede reddingen, doelpogingen van de tegenstander die vooral uit dode spelmomenten zoals corners en vrije trappen het doel op de korrel nam.

Al snel was het Texel'94 dat het initiatief naar zich toetrok. Na een minuut of twintig werd Sander de Haan vanaf eigen helft gelanceerd door Ralph Slik. Op volle snelheid liet De Haan de verdedigers van JVC de hielen zien, ging alleen op het doel af en schoof de bal keurig onder de keeper door in de goal. De voorsprong van 1-0 had snel groter kunnen worden als de Texelaars niet verzuimd hadden de kansen die snel volgde in doelpunten om te zetten. Maar de doelman van de gasten wist zijn ploeg met een aantal goede reddingen in die fase voor een grotere achterstand te behoeden. Schoten en kopballen van De Haan, Ruben Duinker en Patrick Nieboer troffen geen doel. Op het moment dat menigeen langs de lijn de thee al opzocht, viel alsnog de tweede treffer. Na een aanval uit het boekje rondde De Haan met een kopbal af.

Texel'94 trof na rust een getergde tegenstanders tegenover zich. Op zoek naar doelpunten namen de bezoekers meer risico, waardoor de Texelaars meer ruimte kregen. Zo ontstonden heel wat kansen, zoals voor Nieboer die alleen op de keeper af ging maar nog net een verdediger op zijn weg vond. Ook andermaal was hij dicht bij een goal. Schoten van afstand gingen over of net naast. Een JVC-speler die er met gestrekt been inging, kreeg rood. De derde treffer viel na een aanval over links door het snelle duo Nieboer en De Haan. De bal werd op borsthoogte voorgetrokken en met een fraai schot verzilverd door Lesley Koning.