Winst Bakelaar en

Veenendaal bij Alert

Bridgeclub Alert uit Oosterend sloot woensdag de vierde en tevens laatste ronde van het competitieseizoen 2015 - 2016 af. Winnaar in de A-lijn werd het paar Piet Bakelaar en Jan Veenendaal (54,49%). Tweede werden Gerda Bloem en Riet van der Vis (54,17%). De B-lijn werd gewonnen door Coby Bakelaar en Elzelien Schenk (57,57%) met hier op de tweede plaats Anja Koot en Gé Koot (53,73%).

Clubkampioen van dit seizoen wordt het paar uit de A-lijn dat gemiddeld over de vier competitieronden het beste heeft gepresteerd. Tot het begin van de laatste ronde leek het erop dat het paar Frida Timmer en Jan Bloem met deze eer zou gaan strijken, doch in de laatste ronde zijn ze voorbij gestreefd door het paar Bakelaar-Veenendaal.

Vanaf woensdag 4 mei tot en met woensdag 14 september organiseert de club iedere woensdagavond een ontspannen zomeravonddrive in dorpshuis "De Bijenkorf" te Oosterend; aanvang: 19.45 uur. Aanmelden aan de zaal uiterlijk 19.30 uur. Gasten zijn van harte welkom; speciaal ook de minder ervaren bridgers; bridgeclub Alert staat bekend om haar "milde" bridgeklimaat. Kosten pp €2,50.


Presentatie gids over Georgische muiterij

Tijdens een openbare bijeenkomst in In De Burght kerk in Den Burg wordt donderdag 28 april de militair-historische gids "De Georgische muiterij op Texel, april-mei 1945" gepresenteerd. Oud-Texelaar Serge Blom en Rolf de Winter, beiden van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH), schreven deze militair-historische (slagveld)gids. De openbare bijeenkomst begint stipt om 15.00 uur. Na afloop signeren beide schrijvers hun boek (kostprijs €24,95) op verzoek. Vrijdag signeren ze hun boek van 15.00 tot 16.00 uur in Het Open Boek.