Bijdragen Texelfonds concert en plantsoen

Het Texelfonds heeft bijdragen toegezegd aan koor Amici Cantus en voor een klein plantsoen aan de Kogerstraat.

Het concert van Amici Cantus onder leiding van gastdirigent Ellen Verburgt op 6 november in Den Burg wordt gesteund met €1.700,=. Bij de uitvoering van de Messiah van Händel wordt samengewerkt met professionele solisten en het orkest Eik en Linde uit Amsterdam. De Messiah werd in 1741 geschreven en het jaar daarna uitgevoerd als benefietconcert, waarvan de opbrengst in gelijke delen ging naar goede doelen. Saillant detail was dat de dames werd verzocht niet in hoepelrok te komen om nog meer kaarten te kunnen verkopen.

Steun is er ook voor het buurtinitiatief voor een klein plantsoentje aan de Kogerstraat. Buurtbewoners en gemeente bedachten een plan om een rij bloeiende heesters voor vogels en vlinders te planten, gras te zaaien en twee bankjes te plaatsen. Om dit stukje groen, wat door de buurtbewoners zelf wordt verzorgd, te vervolmaken doneert het Texelfonds € 2.000,= voor het plaatsen van een hekwerk, wat aansluit bij het bestaande hek rond het Esperanto monument.

Het Texelfonds maakt initiatieven mogelijk ter verbetering van de kwaliteit van leven op Texel en stelt inwoners van Texel in staat om hun maatschappelijke idealen te verwezenlijken