Vrijmarkt, optochten met fietsen en zeskampen tijdens Koningsdag

Een vrijmarkt en verenigingsmarkt in de ochtend en een koningsparkty in de middag. Dat is in het kort het programma van Koningsdag in Den Burg komende woensdag 27 april.

De vrijmarkt wordt gehouden in het centrum van Den Burg, de verenigingsmarkt is op de Groeneplaats en de Vismarkt. Van 13.00 tot 21.00 uur wordt in het park in het centrum de Koningsparkty gehouden met optredens van Run4Cover en DJ Nick. Er is eten en drinken en voor de kinderen wordt een springkussen opgesteld. 's Middags zijn er op de Groeneplaats ook spelletjes voor kinderen.

In De Cocksdorp begint Koningsdag om 9.15 uur met een optreden van de drumband en vanaf 9.45 uur kunnen er bij het Eierlandsche Huis fietsen worden versierd, waarna er om 11.00 uur een optocht met de fietsen is. Om 14.00 uur beginnen in De Cocksdorp op het voetbalveld achter het Eierlandsche Huis koningsspelen voor kinderen en volwassenen. Er kunnen teams van maximaal zes personen (met minimaal twee kinderen uit groep 5 tot en met 8) aan meedoen. Er zijn ook spelletjes voor kinderen van 0 tot en met groep 4.

In Oosterend begint Koningsdag om 10.15 uur met een optocht vanaf de Bijenkorf naar de muzieknis. Van 10.30 tot 13.00 uur zijn er spelletjes voor kinderen tot en met groep 4 en een zeskamp voor kinderen van groep 5 tot en met 8. Van 14.00 tot 16.00 uur is er bij de muzieknis een zeskamp voor deelnemers vanaf de OSG-leeftijd. Doorlopend is er een speurtocht en een vlooienmarkt in het dorp.

In De Koog verzamelen kinderen om 13.00 uur bij dorpshuis De Hof voor een optocht met versierde fietsen onder leiding van de drumband. Daarna zijn er tot 16.00 uur activiteiten op het dorpsplein waar een grote tent kom te staan voor als het gaat regenen. Er is popcorn op het plein, kinderen kunnen zich laten schminken en er is ijs. Van de andere dorpen is geen reactie gekomen op een oproep in deze krant om een programma door te sturen.