Erik le Roux smasht de bal naar het veld van Simokos.
Erik le Roux smasht de bal naar het veld van Simokos. Foto: Jeroen van Hattum

Tevoko naar winst

Voor de heren van Tevoko krijgt het volleybalseizoen 2015-2016 een staartje. Ondanks de overtuigende 4-0 zege afgelopen zaterdag op Simokos uit Grootebroek dienen de heren zaterdag 30 april in Wognum aan te treden voor promotie/degradatie-wedstrijden.

In de volgepakte sporthal Ons Genoegen in Ons Genoegen trad de thuisploeg aan in de sterkst mogelijke opstelling. Met spelverdeler Jitze Beintema en middenaanvaller Allert Bijlevelt in de basis gingen de Texelaars, voor de gelegenheid getooid in stemmige retroshirts, voortvarend van start. Door de prima passing kon Beintema al zijn aanvallers bedienen die zich heerlijk konden uitleven. Het blok van Simokos had geen antwoord op dit geweld en met 25-17 trok de thuisploeg de eerste set overtuigend naar zich toe.

De tweede set leek aanvankelijk stroef te gaan, maar gaandeweg knokten de eilandbewoners zich terug in de wedstrijd. Met 25-22 werd ook de tweede set binnengehaald. Hierna leek er voor de groen-witten geen vuiltje meer aan de lucht. Met veel servicedruk liep Tevoko snel uit naar 8-1, maar na een time-out van Simokos kantelde de wedstrijd. Tevoko werd slordiger in zowel de passing als de aanval en de Grootebroekers leken het Texels feestje te verstoren.

Aan de hand van de op de buitenaanval veel scorende Patrick Hollenberg werd na veel strijd uiteindelijk toch de derde set binnengesleept: 26-24. Het Grootebroeker verzet was hiermee gebroken.

De vierde en laatste set werd nooit spannend meer; Tevoko bouwde geleidelijk een grote voorsprong op; John Zoetelief scoorde het laatste punt op 25-19. De ongekende 4-0 zege heeft helaas weinig betekenis voor Tevoko.

Hoewel men gelijk is geƫindigd met concurrent de Boemel is het setgemiddelde van de laatste net iets beter. Tevoko zal daardoor volgende week voor lijfsbehoud moeten strijden in een nacompetitie tegen Relay uit Noord-Scharwoude en VCC'92 uit Wormer.