Winst Texel tegen FC Marlene

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben vrijdagavond in sporthal Ons Genoegen in Den Burg met 7-4 gewonnen van FC Marlene uit Heerhugowaard.

Het was voor Texel de laatste reguliere wedstrijd in de competitie en daarmee volgens coach Martijn de Veij in een feite een wedstrijd om des keizers baard. "Met dien verstande dat Texel bij winst de vijfde plaats veilig kon stellen op de ranglijst in de eerste divisie A. Daarbij is de doelstelling ruimschoots gehaald." De Texelaars speelden dit seizoen voor het eerst in de eerste divisie, het één-na-hoogste niveau in Nederland op gebied van zaalvoetbal.

Ralph Slik opende vrijdagavond het bal door al in de vijfde minuut een bal van FC Marlene te onderscheppen en tot doelpunt te promoveren. Texel had volgens De Veij in het eerste bedrijf weinig te duchten van de tegenstander en bouwde geheel volgens het spelbeeld de score gestaag uit. Pieterjan Eelman zag Pim de Lugt opduiken bij de tweede paal en zijn steekpass was precies op maat: 2-0. Binnen het kwartier stelde Eelman Lesley Koning in staat om de derde Texelse treffer te laten aantekenen. Vlak voor de pauze punterde de prima debuterende Jesper List de vierde treffer tegen de touwen: 4-0.

Na de pauze gaf Texel even niet thuis; binnen een paar minuten lagen er drie doelpunten in het net achter keeper Ali Smit. Opmerkelijk, omdat FC Marlene al half in de touwen hing en Smit meestal als een ondoordringbare vesting onder de lat staat. Na de 4-3 waren de Texelaars weer bij de les. Niet veel later had Lesley Koning de marge weer op twee gebracht. Twee minuten later herstelde de captain de verhoudingen helemaal weer, hij schoot fraai zijn derde op het bord: 6-3. De voor zeven weken naar Brunei vertrekkende Smit moest nog eenmaal een tegentreffer toestaan voordat Ralph Slik de 7-4 eindstand liet noteren. Volgens De Veij kunnen de zaalvoetballers zich nu gaan richten op de nacompetitie die op vrijdagavond 6 mei van start gaat. Texel mag deelnemen, omdat het in februari de tweede periodetitel van de eerste divisie in de wacht sleepte. De nacompetitie biedt de kans om te promoveren naar de eredivisie. In hoeverre dat gaat lukken voor Texel moeten de komende weken blijken. Er strijden acht ploegen om één plek in de eredivisie.

Texel begint op 6 mei met een thuiswedstrijd tegen LZV/Kuypers uit Lichtenvoorde. Vrijdag 13 mei staat de return in Lichtenvoorde op het programma. De winnaar gaat door naar de halve finale van de nacompetitie. De Veij: "Maar eerst de kwartfinale, het zou zomaar toch nog leuker kunnen gaan worden. Dat het een spannend boek wordt, staat vast, misschien zelfs wel een thriller."