De dames van De Texelse 1.
De dames van De Texelse 1. Foto: Golfclub De Texelse

Derde overwinning op rij voor golfers Dames 1 De Texelse

Als gedeeld leider in de competitie begint het eerste damesteam van De Texelse aan de derde competitiedag op de Kennemer Golfclub met als tegenstander de Noord Hollandse. Het is altijd een genot om op de Kennemer te mogen spelen. Een klassieke duinbaan met glooiende fairways omzoomd door dennenbossen.

's Ochtends starten in de foursomes Thea Bakker met Marijke de Beer, Nanda Gerbers met Tillie van der Poel en Anita Hiemstra met Helene van Wijhe. Het wordt een clean sweep, 1 up, 2 up en 3 up over 9 holes. Dat is lekker lunchen met een 6-0 voorsprong. De Noord Hollandse weet ook in de middag geen potten te breken. Van der Poel speelt nog gelijk en De Beer verliest voor het eerst deze competitie, maar alle andere partijen worden ruim gewonnen. Einduitslag 15-3. Met spanning wordt uitgekeken hoe de wedstrijd van Het Nieuwe Diep tegen Heiloo afloopt. Helaas is het toch Het Nieuwe Diep die met de hakken over de sloot wint. Daarmee gaan de dames van De Texelse samen aan kop, maar met een beter "doelsaldo". Nog twee spelronden, komende week is De Texelse gastvrouw. De beslissing valt op 10 mei.

Heren

Het team van de heren senioren 2 heeft haar tweede wedstrijd tegen de Gelpenberg 6 op de baan van Emmeloord met grote overmacht gewonnen. De baan was voor alle Texelse spelers onbekend, maar dat bleek geen belemmering om de mannen van de Gelpenberg met lege handen terug naar Drenthe te sturen.' s Morgens werden alle dubbels ruim gewonnen zodat de lunch met een geruststellende tussenstand van 6-0 genuttigd werd. Na de break gingen de golfers op dezelfde wijze verder en de tegenpartij kwam er niet aan te pas. Eindstand, een ruime 16-2 overwinning. De komende weken wachten zware wedstrijden tegen mede titelkandidaten Almeerderhout 7 en Lauswolt 6.