Texelstroom hit op social media

De binnenkomst van de Texelstroom was een enorm hit op Facebook en Twitter. Ook op de redactie bleven de foto's binnenstromen. Paul van Dijk en zijn zoon Boy grepen de kans aan om live verslag te doen. Paul van Dijk schrijft er het volgende over.

"De filmpjes bij binnenkomst in de haven van IJmuiden zijn massaal bekeken. Paul en Boy van Dijk van Talk TV verzorgden vanaf het strand, de pier en de sluizen in IJmuiden een livestream op verzoek van één van hun fans. Na drie kwartier werd er gemiddels door 400 personen gekeken naar de livestream met een uitschieter naar 520 personen. Voor een livestream die vanaf de Talk of the Town-Facebookpagina werd verzorgd is dat heel veel. Maar vooral na de live uitzending gingen de opgeslagen beelden massaal de wereld over. De drie filmpjes van Paul en Boy, en een film van John Smit – geschoten met zijn drone – waren na twintig uur al 100.000 keer bekeken. Mocht U de filmpjes gemist hebben, ze zijn alle 4 via de Talk of the Town-Facebook pagina te vinden."

Eén van de filmpjes die Boy van Dijk maakte, is ook te vinden op de website van de Texelse Courant. Hier staat ook een uitgebreid fotoverslag. Het schip vertrok een week geleden uit het Spaanse Santander voor de zeereis naar Nederland. De reis verliep voorspoedig, het weer was goed en de zee was kalm. De Multratug 20, de sleepboot die de Texelstroom vervoerde, voer bewust langs de kustlijn van Spanje, Frankrijk en België zodat het een rustige reis zou worden. De boot ligt de komende weken bij scheepswerf Damen in Amsterdam om verder af te worden gewerkt. Het is een werf waar gewerkt wordt, dus belangstellenden kunnen niet het terrein op om de boot te zien. Naar verwachting half mei komt de Texelstroom naar Texel