Zomerwerk houdt

17 zomerconcerten

De Raad voor het Zomerwerk van de Texelse Kerken organiseert in de zomermaanden 17 concerten in de verschillende historische kerken op het eiland.

Deze concerten worden gegeven door professionele musici uit binnen en buitenland. Het eerste concert is op dinsdag 7 juni 20.15 uur in de Hoornder kerk. Texel is in het rijke bezit van vele historische kerken die bijzonder geschikt zijn om te musiceren. Sinds jaar en dag is hier al met veel succes dankbaar gebruik van gemaakt. Dit jaar wordt er weer een boeiende serie gepresenteerd met een grote verscheidenheid aan instrumenten. Hout- en koperblazers, strijkers, harp, orgel, piano en zang in samenstellingen als duo, trio en kwartet. Het repertoire dat gespeeld gaat worden bestaat uit allerlei stijl perioden van Middeleeuwse muziek tot de 21ste Eeuw. Ieder jaar worden deze concerten door vele luisteraars met enthousiasme ontvangen. Bijzonder is dat er dit jaar twee keer een saxofoonkwartet optreedt.

De serie wordt geopend door Riëtte Olthof (piano) en Emma Roijackers (viool). Riëtte zal voor een groot deel haar examen programma voor haar Masteropleiding spelen met muziek van Bach, Schubert en Dutilleux. Emma zal een virtuoze sonate van de Belgische violist en componist Ysaÿe laten horen. Samen spelen ze de Mythes van de Poolse componist Karol Szymaniwski.

Alle concerten beginnen om 20.15 uur. Er wordt geen entree geheven. Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.