Carlo Bos wint bij

De Doormars

De tweede helft van de competitie van klaverjasclub De Doormars is afgesloten met een klinkende overwinning van Carlo Bos. Door op de laatste avond niet minder dan 7400 punten te halen, werd hij de onbetwiste nummer één. Hij scoorde 76.633 punten. Met slechts 46 punten achterstand werd Ynte Adema twee en met 248 punten achterstand werd Gerard Huisman derde.

Over het hele winterseizoen was Nel van der Veen de beste met 144.355 punten. Zij is het oudste lid van de club. Hillie Keijzer, voor het derde jaar lid, werd tweede met 143.696 punten en Frans Bos werd derde met een puntenaantal van 143.085. Nel van der Veen werd ook de marsenkampioen met 48. 2. Ria Bos: 42 marsen en 3. Martien Visser: 41 marsen. De speciale "eerste-van-de-maand" prijs werd gewonnen door Ynte Adema met 39 punten. Hillie Keijzer en Doede de Vries (26) werden samen tweede en Reina Tuitman (23) werd hier derde. De Doormars kan terugzien op een bijzonder jaar. Niet eerder eindigden zoveel vrouwen in de top van de klassementen als nu. Na de prijsuitreiking kwam de voorzitter met een verheugende mededeling dat er volgend seizoen in ieder geval drie nieuwe leden bijkomen. Dit werd met applaus begroet. De volgende competitiestart zal plaat vinden in de maand september. De leden krijgen van tevoren bericht hiervan. De afsluitende clubdrive werd met overmacht gewonnen door – hoe kan het anders – de kersverse clubkampioen.


Denise Betsema wint in Oldenzaal

Mountainbikester Denis Betsema heeft in Oldenzaal haar eerste nationale mountainbikewedstrijd van het seizoen gewonnen. Het was een snel maar technisch parcours met verschillende kleine klimmetjes, een drop-off en een rockgarden. Het had s'morgens geregend en het parcours was op verschillende delen erg modderig en glad.