Giganten Texel'94 halen uit tegen KGB G2 en halen net de tien niet

In een eenzijdige wedstrijd behaalden de G(iganten)-spelers van Texel"94 een eenvoudige 9-0 thuisoverwinning op KGB G2.

In de uitwedstrijd eerder dit seizoen wist Texel ook al negenmaal te scoren, maar toen stonden er nog drie doelpunten van KGB tegenover. Mede door de inbreng van de in topvorm verkerende verdedigers Dave Voorend en Anton Staal wist KGB ditmaal bijna niet in de buurt van keeper Peter Breuer te komen. Vanaf de aftrap nam Texel het heft in handen en binnen tien minuten wist Twan Weijers tweemaal te scoren en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Hierna belandde de bal driemaal op de paal alvorens Texel uitliep naar een 5-0 voorsprong halverwege.

In de rust werden de Texelspelers er op gewezen om goed samen te blijven spelen en niet over te gaan op voetbal voor eigen succes. KGB trachtte het spel te ontregelen door een dubbele bewaking op spelmaker Twan Weijers te zetten en het bracht (na overleg) een extra speler in. Even leek Texel het grip op de wedstrijd een beetje kwijt te zijn maar toen na een kwartier de zesde treffer viel en Texel daarna technicus Jan Frans Haveman inbracht kon men eenvoudig uitlopen naar 9-0 waarna scheidsrechter Henk de Ruyter deze zeer sportieve wedstrijd affloot. Doelpunten; Twan Weijers (5), Kees van der Vis (3) en Jeffrey Kolk(1).

Onderzoek GGD

Begin maart is GGD HollandsNoorden gestart met de Kindermonitor. Ruim 38.000 ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit gezondheids- en leefstijlonderzoek, door het invullen van een online vragenlijst. Uitnodiging ontvangen, maar nog geen vragenlijst ingevuld? Er is nog tot eind april de kans om GGD HN te helpen met het onderzoek. Des te meer invulde vragenlijsten, des te beter het beeld is van de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van de kinderen. De resultaten van de Kindermonitor worden in het najaar verwacht en gepubliceerd op www.ggdhollandsnoorden.nl.