Alzheimer Café

Kunstschilder Raymond Huisman is gast tijdens het Alzheimer Café Texel op dinsdag 26 april in De Buureton (Den Burg). Thema is ''Dementie in beeld''.

Huisman maakte liefdevolle portretten van zijn vader Tjip en van zijn moeder Nel Huisman. Zijn vader leed aan de ziekte van Alzheimer. Raymond bracht zo uren met zijn ouders door. Raymond: 'Toen ik mijn vader zat te tekenen kwam er na anderhalf uur ineens een reactie, waaruit bleek dat hij wist dat ik er was.' Door de ziekte van zijn vader werd Raymond geïnspireerd en hij schilderde naast de vele portretten een wandschildering voor het kantoor van Achmea, zorgverzekering, in Zwolle.

Aan de hand van de tekeningen, die op verschillende momenten in het ziekteproces zijn gemaakt, vertelt Raymond wat de beelden uitdrukken en hoe hij terugkijkt op de impact van dementie op zijn ouders en hemzelf. Arjan Groet vertegenwoordigt Stichting Geriant.

In Alzheimer Café Texel worden regelmatig bijeenkomsten gehouden over dementie.

Toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Het begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.15 uur. Om 20.30 uur begint het Café, met een hapje en een drankje, de avond duurt tot 21.30 uur.