SVO verliest van de scheidsrechter

Oosterend begon goed en scoorde al na twee minuten de 1-0. Een goed begin een een makkelijke middag lag in het verschiet. De vreugde was echter van korte duur, want in de vierde minuut maakte Vesdo alweer gelijk. Oosterend zette goed druk en kreeg daardoor ook kansen, maar Vesdo had goede en behendige aanvallers neergezet en vooral hun rechtsvoor en de opkomende middenvelders maakten het SVO vrij lastig. Het functioneren van de scheidsrechter hielp ook niet mee, zo valt ook op te maken uit het verslag van fotograaf Willem Sangers: "Jammer dat de KNVB een zaalhandbalscheidsrechter op leeftijd naar Oosterend had gestuurd, want deze man wist de ene gele kaart na de ander uit zijn smalle bovenzakje te toveren en allemaal voor de mannen van Oosterend die zich van geen kwaad bewust waren. Ik moet toegeven dat het allemaal flauwekul-kaarten waren op niets af. Hij moest Oosterend niet, dat bleek duidelijk. De scheids ging alleen op het geluid van de tegenstander af en als je mond groter is dan de sirene van de brandweer dan fluit de zwakste leidsman altijd tegen diegene die het geluid niet maakte." Vlak voor rust had Vesdo al een paar keer moeten scoren, maar Oosterend kwam goed weg, keeper Groszpietsch behoedde SVO voor achterstand. Na de thee lukte het SVO om er weer gelijk druk op te zetten en in de vijftigste minuut wist Jeroen Abma te scoren, daarna kreeg Drijver nog een kans om de wedstrijd te beslissen maar de paal stond in de weg. Vesdo was even ontdaan van de tegengoal maar wist in de 60e min de aansluiting te vinden. Oosterend werd sterker en bij vlagen werd er goed gevoetbald. De sterk spelende Merijn Bakker was een plaag voor de middenvelders van Vesdo. Uiteindelijk werd er gewisseld bij Oosterend. En er kwam wat vers bloed in de ploeg wat ook wel nodig was. Het goede spel van Oosterend werd niet beloond. Tien minuten voor tijd met de voorsprong op het scorebord kreeg Vesdo nog een kans, de bal kwam voor het doel, de grensrechter stak zijn vlag omhoog en de bal vloog in het doel. De scheidsrechter negeerde de grens volkomen en kende het doelpunt toe. 2-3. Oosterend probeerde nog de aansluiting te vinden maar het was tevergeefs. Oosterend voetbalde voor wat het waard was, maar toch boog Vesdo een 2-1 achterstand om in een 2-3 voorsprong, Volgens Sangers had de scheidsrechter de mannen van SVO zo uit het ritme gehaald met "zijn geleuter" dat dit ook geen wonder was.