Toenemende zorgen voor De Koog

S.V. De Koog heeft de uitwedstrijd tegen Succes uit Hippolytushoef niet weten te winnen. Tegen het team van oud-trainer Jan Loew kwamen de Texelaars niet verder dan 0-0.

In de eerste helft was het Succes dat het meeste balbezit had, maar was het De Koog dat de beste kansen kreeg. Alex Daalder en Ben Siebinga waren dichtbij, maar telkens was de eindpass niet zorgvuldig om tot scoren te komen. Met een vijfmansverdediging stond het solide en loerde het elftal van Marcel Ris op fouten van de tegenstander. In de 25e minuut moest Andries Kuip het veld verlaten vanwege aanhoudende liesklachten. Miko Honigh kwam voor hem in de plaats.

Enkele minuten voor rust ging Marco Koorn in het zestienmetergebied duidelijk over het been van een tegenstander, maar de arbiter wuifde het voorval gemakkelijk weg. In de tweede helft ging Succes met een man meer op het middenveld spelen waardoor er meer ruimte kwam voor de aanvallers van De Koog. Alex Daalder was na een snelle actie vanaf de linkerkant goed op weg om de score te doen openen, maar zijn schot ging rakelings over.

Het team uit de badplaats speelde een prima wedstrijd en anticipeerde goed op de tegenstander. Succes was met enkele standaardsituaties ook een paar keer gevaarlijk, maar vaak was daar stand-in keeper Mels Daalder die De Koog behoedde voor een tegengoal. In de 75e minuut kon Bart-Jan Grisnigt ook niet verder vanwege hamstringklachten. Robin Schoo was zijn vervanger. Laatstgenoemde was omstreeks de 80e minuut ook dichtbij een treffer maar kon de bal met de rug naar het doel niet verwerken om uit te halen.

Vijf minuten voor tijd werd Ben Siebinga weggestuurd door Jesse Blaauboer, maar zijn bal stuiterde net op voor het uithalen waardoor de bal in het zijnet belandde. Eindstand: 0-0

"Vandaag hebben we prima gespeeld. Jammer dat we deze wedstrijd niet met winst hebben kunnen afsluiten, want het zat er zeker in. Evengoed ben ik zeer tevreden hoe we vandaag het strijdplan hebben uitgevoerd." Aldus trainer Marcel Ris.

Volgende week speelt De Koog een belangrijke uitwedstrijd tegen VZV uit 't Veld. Bij verlies zou het wel eens rechtstreekse degradatie kunnen betekenen voor de Texelaars. Aanvang: 14:00 uur