Wat ik zeggen wou

Kwetsbaar beroep

Laat het duidelijk zijn dat iedere vorm van ongewenst seksueel gedrag niet mag worden getolereerd en waar nodig, na uitgebreid onderzoek, moet worden bestraft. Maar wat als je van iets wordt beticht wat je niet hebt gedaan?

Een valse beschuldiging gaat je sowieso al niet in de koude kleren zitten, maar als je van het plegen van ontucht met leerlingen wordt beschuldigd dan heeft dat een geweldige impact op jezelf, maar ook op je naasten. Je wordt geschorst (volgens protocol), de zaak wordt in vele landelijke en regionale kranten en op diverse Teleteksten vermeld, je goede naam wordt ook nog eens via Facebook op een misselijkmakende manier besmeurd en er sneuvelt een ruit van je huis. Kortom: je belandt in een heftige nachtmerrie.

Gelukkig weten velen met mij dat jij absoluut niet de intentie hebt om leerlingen onzedelijk te betasten. Gymleraar is een kwetsbaar beroep en voor je het weet wordt het aanraken van leerlingen verkeerd uitgelegd. Voor je het weet ben je een gluurder, een viezerik of erger. Een gymlerares zal dit veel minder snel overkomen.

Ik zou heel graag willen dat je in de toekomst weer les komt geven. Of jij dat kunt opbrengen weet ik niet, maar ik hoop het wel. Wat ik wel weet is dat leerlingen altijd erg gek met je waren en graag bij je in de les kwamen.

Lidy Medema


Golfwinst Groothuis

Golfer Hugo Groothuis is het seizoen goed gestart. Op de mooie parkbaan van de Golf & Country Club 't Sybrook in Enschede behaalde Hugo de eerste plaats met een mooie score van 76 slagen. De baan was moeilijk speelbaar door de natte ondergrond. Door zijn rechte drives en goed kort spel wist Hugo de overige 35 deelnemers ruim voor te blijven.