Gymleraar ten onrechte verdacht van grensoverschrijdend gedrag

De gymleraar tegen wie eind januari een strafrechtelijk onderzoek startte wegens mogelijk grensoverschrijdend gedrag is ten onrechte als verdachte aangemerkt. Hij zal zijn werkzaamheden op de Thijsse- en de Jozefschool op nader te bepalen datum hervatten.

Eind januari werd door enkele ouders van leerlingen van de Thijsseschool een klacht ingediend over vermeende ongepaste gedragingen door de gymnastiekleraar in de richting van een viertal meisjes. Het zou gaan om amicaal gedrag dat als grensoverschrijdend wordt ervaren. Het bestuur van Schooltij en ouders van een leerling deden aangifte. Het strafrechtelijke onderzoek richtte zich vooral op de vraag of met de gedragingen waarover is geklaagd de grenzen van de pedagogische professionaliteit werden overschreden. Uit het onderzoek blijkt nu dat dit niet het geval is. ''De in de verklaringen beschreven handelingen zijn niet te kwalificeren als ontuchtig (met een seksuele bedoeling of lading). De leraar is dus ten onrechte als verdacht aangemerkt'', meldt het Openbaar Ministerie. De strafzaak is daarmee gesloten. Reden voor beide schoolbesturen de schorsing van de gymleraar op te heffen. Hij zal op een nader te bepalen datum zijn werkzaamheden als gymnastiekleraar hervatten. De schoolbesturen gaan met de docent in gesprek over zijn terugkeer. Schooltij: ''Om samen te bekijken hoe een terugkeer op een goede manier mogelijk gemaakt kan worden. Bij die hervatting van werkzaamheden zal, overigens in overleg, worden nagegaan op welke wijze de docent zijn gymnastieklessen zo kan inrichten dat redelijkerwijs het ontstaan van dergelijke, voor alle partijen beschadigende situaties niet meer aan de orde kan komen.''


Tegenslag Planet

Het Waddenfonds heeft de aanvraag voor subsidie voor Planet De Koog afgewezen. Projecten in de openbare ruimte in De Koog die in voorbereiding zijn, kunnen daardoor niet worden aanbesteed. Tot overmaat van ramp bleef de brief bij de gemeente onopgemerkt en heeft het college de bezwaartermijn laten verlopen. Teleurstelling in De Koog, waar Michel Gregoire van TOP spoedoverleg voerde met Stichting Duindorp Texel. ''Een tegenslag, die zich vooral zal vertalen in tijdverlies. Maar we moeten nu wel doorpakken. In gesprek met het Waddenfonds, want ik denk dat we wél voldoen aan de criteria. Er zijn ook tal van andere mogelijkheden voor financiering. We moeten meer grip krijgen op de succesfactoren.'' Meer op 4.