Shima boekte goede resultaten aan de overkant.
Shima boekte goede resultaten aan de overkant. Foto: Job Schepers

Vijf prijzen voor budo Shima

Yveline de Gier, Lotte Schermel, Marit Stark en Josephine Hercules van Budovereniging Shima hebben deelgenomen aan een karatetoernooi in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij hebben hier maar liefst vijf prijzen binnengehaald. Het toernooi telde zo'n tweehonderdveertig deelnemers van 27 verschillende sportclubs.

De wedstrijd bestond uit vier onderdelen: vechten, plankjes breken, kata (loopvorm) en wapenkata. Hercules heeft met zowel kata als wapenkata goud gewonnen. Schermel is tweede geworden met vechten en derde met plankjes breken. De Gier is vierde geworden in de categorie vechten en viel dus net niet in de prijzen. Stark heeft de derde plak gewonnen met vechten. Kortom, geweldige prestaties. De meiden hebben een geweldige dag gehad.

Ze hebben veel nieuwe ervaringen opgedaan en veel plezier gehad. Shima is ontzettend trots op haar leerlingen en kijkt uit naar haar eigen toernooi op het eiland. Bij Shima staat plezier en respect voor elkaar voorop. Karatelessen worden gegeven op dinsdag en vrijdag van 17:30 tot 18:30 uur tot en met twaalf jaar en van 18:30 tot 19:30 uur voor twaalf jaar en ouder. De lessen worden gegeven in de spiegelzaal bij sporthal Ons Genoegen. Iedereen is welkom om twee gratis proeflessen volgen. Voor meer informatie: kijk op www.shimatexel.nl of kijk op de Facebookpagina van Shima.