Heren 1 domineert met nieuwelingen

Met een overtuigende winst van 16-2 tegen het eerste team van Het Regthuijs op de baan van de Noord-Hollandse bewijzen de rookies Hugo Groothuis en Floris-Jan Zwaag het gelijk van de keuze van captain Antoine Kersten.

De baan bij Alkmaar is na de overvloedige regenval in het voorjaar zo zacht dat perfecte drives volledig onder het maaiveld verdwijnen. Het weerhield de Texelaars er niet van om 's ochtends de drie foursomes te veroveren. Menno Schuil met Laurens Groothuis één up, Kersten nam Hugo Groothuis onder zijn hoede en samen droogden ze de tegenstanders af met 7/5, Kevin van Zuilekom ging op pad met Zwaag. Een taaie klus voor het duo als ze vier holes voor het einde ook nog een verkeerde bal spelen uit de moddertroep en drie down staan. Maar ze zetten echt de schouders eronder en wonnen ze de laatste vier holes op rij. En verloren werd er zondag niet. Laurens zit na de singles op het terras met een gelijkspel, Kersten wint met 2-0, beide ondanks het feit dat fairway-ballen op meerdere holes onvindbaar bleken.

Menno Schuil was weer ongeslagen, mopperend over de saaie baan. Kevin verliest de achttiende voor een half, Floris-Jan Zwaag had na een lange dag geen zin meer in de laatste drie holes en besluit even gas te geven, put een dikke zes meter op veertien uit en maakt vervolgens birdie op vijftien. 4-3. Hugo volgde dit goede voorbeeld en rolt zijn 35 jaar oudere tegenstander met dezelfde score op.

Volgende week gaan de golfers een heel weekend naar Ameland voor de wedstrijd tegen Sluispolder. De eerste stap naar promotie is gezet