ZDH verliest de titel uit het oog

Zelf winnen van Vesdo en koploper Wieringerwaard dat punten zou verspelen tegen nummer drie Sint Boys. Dat was het gedroomde scenario voor ZDH. Het liep echter anders. Zelf kwam de ploeg van trainer Marcel Boone niet verder dan een gelijkspel (1-1), terwijl de concurrent nipt won: 1-0. Met nog drie wedstrijden te gaan, groeide de achterstand daardoor tot vier punten.

Ondanks alle goede bedoelingen speelde ZDH rommelig. De fel spelende Jonas Leenhouts probeerde het elftal bij de hand te nemen, maar al na acht minuten was daar een achterstand. Pas nadat Leenhouts een centralere positie in het team was gaan innemen, werd het spel iets beter. Uit een mooie pass van Jean-Pierre van den Biggelaar kopte Mike de Bruijn achterwaarts net over. Kort daarop trof Remco Boogaard de paal. Aan de andere kant redde Daniƫl Bakker knap toen een aanvaller voor zijn neus opdook en haalde Van den Biggelaar de bal van de doellijn. Op slag van rust werd het 1-1. Joost van Heerwaarden troefde zijn tegenstander af en gaf een dieptepass op Jelmer Bomas, die ijzig kalm bleef en de bal subtiel over de keeper liftte: 1-1.

Met Barry van der El als vervanger voor Van den Biggelaar schoof ZDH na rust een verdediger door naar het middenveld. In de eerste twintig minuten waren de Hoornders heer en meester. Nadat Gijs de Graaf zijn tegenstander door de benen had gespeeld, kon Hidde Struick vanaf de rand van het strafschopgebied vrij uithalen. Hij schoot net over. Even later kreeg De Graaf zelf een mooie kans, maar redde de keeper. Uit een corner van Bomas kopte Leenhouts naast.

Hoe langer de 1-2 uitbleef, hoe onrustiger ZDH werd. Met Tom Woestenberg in plaats van de moegestreden Pieter Plaatsman ging de ploeg in de slotfase meer risico nemen. Het zat echter niet mee. In de laatste vijf minuten gebeurde er van alles. Een goal van Vesdo werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Even later werd ook de rechtsbuiten van Vesdo op advies van grensrechter Louis Bakker teruggefloten. Met nog een paar minuten op de klok moest Joost van Heerwaarden aan de noodrem trekken om een achterstand te voorkomen. Hij kreeg de rode kaart. Toch scoorde Bomas in de slotseconde fraai, nadat De Bruijn een verre pass van Van der El koppend had verlengd. Ook deze treffer werd wegens buitenspel echter afgekeurd. Een dubieuze beslissing, volgens de Hoornders, die wel toegaven dat een overwinning gezien het spelbeeld niet terecht was geweest.

Komend weekend is er een inhaalprogramma. ZDH speelt een week later thuis tegen Petten.