Texel'94 speelt gelijk in Wognum, de spanning onderin blijft

Een 1-1 gelijkspel voor Texel'94 zondag tegen Spartanen. Het blijft spannend onderin, waar de ploegen dichter tegen elkaar aan kruipen.

''Een terecht uitslag'', concludeert begeleider Rob van der Stap. ''Al hadden wij de betere kansen, zeker op het eind.'' Van beide kanten geen hoogstaand voetbal tijdens deze wedstrijd in Wognum. Lange ballen, waarbij het meeste gevaar toch wel van Texelse zijde kwam. De ploeg beschikt met Sander de Haan, Patrick Nieboer en Lesley Koning over een snelle voorhoede. Er waren geen echt uitgespeelde kansen, vanuit scrimmages kwam wel enige dreiging, maar geen echt uitgespeelde kansen. Net voor rust was het spannend aan de andere kant, toen een kopbal van de spits van Spartanen richting kruising ging. Maar doelman Alexander Smit wist er nog net zijn vingerstoppen tegenaan te zetten, zodat de stand met rust 0-0 bleef. Jeroen Vlaming kwam in de ploeg voor Ruben Duinker, die niet verder kon, Yorgo Helleman verving de geblesseerde Patrick Nieboer.

Aan het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld, tot de middenvelder van Spartanen net buiten de zestien meter na vijf minuten de bal onderschepte, verwoestend uithaalde en Texel'94 op achterstand zette. Vanaf dat moment was de ploeg even zoekende, maar pakte goed door. Er waren wat corners tegen, die een prooi waren voor doelman Smit. De Texelaars zetten druk, maar de gelijkmaker liet op zich wachten. Er werden schoten afgevuurd en er waren kopballen, onder meer door Helleman en Koning, maar die troffen de doelman of gingen net over of naast. De ban werd verbroken na een vrije trap, een meter of dertig van de goal. Specialist Bart de Lugt legde aan en krulde de bal om de muur in de uiterste bovenhoek. De keeper kansloos achterlatend. Op dat moment was de tweede helft al aardig op weg. Texel'94 speelde daarna op safe, maar creƫerde ook kansen. Met name Koning was dichtbij een treffer, maar slaagde er niet in het doel te vinden. In blessuretijd ging hij alleen op de keeper af, maar in plaats van die te passeren schoot hij de bal tegen de doelman.