Pupillen Toernooi heeft alles

De pupillen van Texel'94 1 zijn winnaar geworden van het Bregkoog Internationaal Pupillen Toernooi dat dit weekend gehouden werd op de velden van S.V. De Koog. In de finale waren de Texelaars met 1-0 te sterk voor Ajax.

De vreugde bij Texel'94 was groot net als de teleurstelling bij de tegenstander. Een strafschop in de achtste minuut bleek scherprechter in de finale. Met name de coach van Ajax toonde zich een slecht verliezer. Tijdens de wissel halverwege ging hij verhaal halen bij de scheidsrechter. Eerder zat hij al te mopperen dat het leeftijdsverschil met de Texelse pupillen te groot was. Vreemd, aangezien de spelregels van tevoren bekend waren. Het doet ook geen recht aan de knappe prestatie van Texel'94 die met het beste team in jaren op de proppen kwam. Zo werd met fris voetbal en goede combinaties het Duitse Schalke'04 met 4-0 aan de zegekar gebonden. In de finale tegen de Amsterdammers was het af en toe billenknijpen voor de Texelaars. Ajax bleef aandringen en Texel werd teruggedrongen. Toen de scheids wel erg lang door liet spelen, nam de spanning toe. De jonge Texelse pupillen hielden het hoofd echter koel en lieten zich niet gek maken door het publiek waarvan het merendeel Ajax aanmoedigde. De Koog kijkt tevreden terug op het toernooi. Prachtig was ook de actie voorafgaand aan de finale. De wedstrijdbal werd door parachutisten op het veld gebracht hetgeen op applaus kon rekenen van het massaal toegestroomde publiek.

Ajax en Schalke 04 waren niet de enige topteams die hun weg naar De Koog hadden weten te vinden. Ook PSV, Feyenoord, Excelsior, Sparta, KV Mechelen en KRC Genk waren van de partij. In totaal deden er vier Texelse teams mee. Naast de Texelse winnaar waren dit teams van De Koog, SVO en een tweede team van Texel'94. Zij kwamen er helaas niet aan te pas. Zo verloren de pupillen van de thuisploeg onder meer met 0-9 van Genk, 0-6 van Sparta en 0-10 van Ajax. Zelfs de eilandderby werd ondanks veel inzet met 0-4 verloren van SVO. Dit was ook de enige overwinning voor het team uit Oosterend. Het tweede team van Texel'94 deed het al iets beter en won van Mechelen en SVO. In de kruisfinales vonden ze na strafschoppen hun Waterloo tegen PSV. Giannino Vianello van Sparta werd uitgeroepen tot speler van het toernooi.

Het was al met al een prachtige zeventiende editie van het Pupillen Toernooi, waarbij alle ingrediƫnten aanwezig waren: fanatieke voetballers, vreugde en verdriet, luid zingende Schalkesupporters, goed voetbal, prachtig weer en een uitstekende organisatie.