Afbeelding
Foto: AFC'34

Djen (13) ''Speler van de maand'' AFC'34

Djen van der Struis (13) uit Den Burg is door de technische staf van de AFC'34 Jeugdopleidingsdivisie in Alkmaar verkozen tot ''Speler van de Maand maart''.

Djen maakte een jaar geleden de overstap van Texel'94 naar AFC'34 uit Alkmaar, ook wel bekend als de kweekvijver van AZ. Eerst voor een stage, inmiddels voor vast. Momenteel voetbalt hij er in de D1 in de Tweede Divisie, een divisie onder betaald voetbal. Daarvoor speelt hij tegen clubs in de regio Noord-Nederland. In korte tijd heeft Djen zich aangepast aan het niveau bij de Alkmaarse vereniging. Drie à vier keer per week stapt hij in de auto van zijn vader of die van Texelaars Devin Koorn D2, Ewoud Bolt en Jarno Leijstra - die ook bij AFC'34 spelen. Zo pakt hij met beide handen de kans om beter te worden. Ook traint Djen één keer per week mee bij Oosterend C1, onder leiding van trainer Jacob Mechielse. ''Ook Jacob heeft meegeholpen om Djen beter te maken'', vertelt zijn vader.

Djen heeft volgens zijn begeleiders deze maand niet alleen uitgeblonken op de training, maar ook in wedstrijden. Hij heeft zelfs al zijn debuut gemaakt in O (Onder) 14. Mike Langedijk, trainer/coach van de D1, en Robin de Haan, technisch jeugdcoördinator melden op de website van AFC'34: ''Djen zijn spel kenmerkt zich door doorzettingsvermogen, power en een absolute wil om te winnen. Djen zal nooit verzaken en zal ondanks zijn flinke reistijd altijd de volle 100 procent geven. Het is dan ook meer dan verdiend dat de titel ''Speler van de maand'' deze maand gaat naar Djen van der Struis.''

Deze titel wordt elke maand gegeven aan één van de talenten binnen de F- tot A-selectie. Hierbij wordt gekeken naar de spelers die op het veld en daarbuiten durven uit te blinken, 100 procent inzet tonen, een winnaarsmentaliteit hebben, de wil om samen te werken, goed trainen en spelen en altijd bezig zijn om zich te ontwikkelen.