Omgekomen vrouw uit Geldrop was medewerker Paracentrum

"Van sommige collega's merk je hoe geliefd ze zijn als ze er niet meer zijn', vertelt Jan Boyen Rienks van Paracentrum Texel.

De 21-jarige vrouw uit Geldrop die donderdagavond om het leven kwam bij een ongeval op de Hoofdweg was medewerkster van het Paracentrum. In het voorjaar van 2014 maakte ze voor het eerst een tandemsprong en daarna bleef ze aan het Paracentrum verbonden. "Ze ging met ons in de winter mee op een springvakantie in Californië", vertelt Rienks. "Vorig jaar werkte ze ook bij ons. Ze was altijd vrolijk en ging goed met de klanten om." Twee weken geleden begon ze als planner en receptioniste. De vrouw at donderdagavond bij De Kievit (de vaste plek van de parachutisten) en fietste daarna samen met een vriendin over de Hoofdweg in de richting van De Waal. Tegen half tien werd ze aangereden door een 25-jarige automobiliste uit Oudeschild, waarna ze overleed. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Volgens een woordvoerder van de politie gebeurt dat secuur en kan het een aantal weken duren voordat er antwoorden zijn. Het Paracentrum stond de afgelopen dagen stil bij het overlijden van de vrouw. Volgens Boyen Rienks gaan diverse mensen naar haar begrafenis. "We zijn een hechte groep met elkaar."

In een rouwadvertentie in deze krant tonen de medewerkers van het Paracentrum hun medeleven met de 21-jarige vrouw én met de 25-jarige vrouw uit Oudeschild die de auto bestuurde. Zij werd na het ongeval volgens procedure aangehouden en verhoord op het bureau. In de loop van de nacht mocht ze volgens de politiewoordvoerder weer gaan.