Start zwemseizoen Molenkoog

Het zwemseizoen 2016 in zwembad Molenkoog start op vrijdag 22 april. Om 14.00 uur zal het zwembad geopend worden voor het publiek.

Naast de reguliere activiteiten, zoals zwemlessen voor kinderen en volwassenen en aquajoggen, organiseert het team van Molenkoog dit seizoen bekende en nieuwe zwemactiviteiten. Naast het kampioenschap bommetje en watertrappelen zullen er diverse activiteiten plaatsvinden, dit zowel in de weekenden als in de schoolvakanties. De particuliere zwemlessen gaan weer van start vanaf maandag 25 april. Kinderen vanaf vijf jaar kunnen nog steeds opgegeven worden voor zwemles. Dit kan aan de kassa doen maar opgeven kan ook op www.molenkoog.nl. Net als vorig jaar kunnen de zwemleskinderen op internet hun eigen zwemprestaties volgen. Molenkoog gaat wederom werken met het leerlingvolgsysteem.

Al jaren wordt er een gedeelte van het bad vrijgemaakt voor het trim- of banenzwemmen. De uren zijn ook dit seizoen in de ochtend van 8.00 uur tot 9.00 uur. Daarnaast kan men iedere dag tussen 12.15 uur en 13.15 uur en op maandag-, dinsdag- en donderdagavond tussen 18.30 uur en 19.30 uur en op vrijdagavond tussen 18.00 uur en 19.00 uur banen zwemmen. De voorverkoop van de abonnementen is op woensdag 20 april en donderdag 21 april van 12.00 uur tot 16.00 uur. Dit jaar zijn alle abonnementen online te bestellen en te betalen. De zwemlessen moeten nog wel aan de kassa afgerekend worden. Dit jaar kan men de abonnementen tegen de voorverkoopprijs kopen tot en met dinsdag 10 mei. Vanaf woensdag 11 mei geldt voor een abonnement het normale tarief. Voor meer informatie: zwembad Molenkoog: tel. 313373 of www.molenkoog.nl.


Wadwachtershut is terug op Utopia

De Wadwachtershut van Natuurmonumenten nabij Utopia en De Schorren wordt de komende tijd weer betrokken door vrijwillige Wadwachters.

De hut staat langs de dijk bij het gedeelte dat voor autoverkeer is afgesloten. Er komen elke dag veel fietsers en wandelaars langs en die worden door de vrijwilligers in de Wadwachtershut te woord gestaan. "Voorbijgangers waarderen het enorm dat ze tijdens hun fiets- of wandeltocht over het eiland zomaar ter plekke informatie krijgen over de natuur en de omgeving waar ze op dat moment zijn", meldt Natuurmonumenten. "De duizenden vogels die op een kleine afstand te zien zijn, is iets wat vele mensen niet kennen." De Wadwachters komen uit het hele land.