Lammetjestocht

Wielersport Texel houdt zondag 3 april de Lammetjestocht, de traditionele opening van het fietsseizoen. Aanvang 9.30 uur.

De lammetjestocht is een toertocht voor iedereen: jong en oud, racefiets of mountainbike, lid of geen lid. De deelname is gratis, ook voor niet-leden. Dus vriend(in), moeder, vader, dochter of klasgenoot zijn om 9.30 uur welkom bij de start bij het Sportpark aan de Emmalaan.

Voor vertrek wordt iedereen in een passende groep ingedeeld bij een voorrijder. Er zijn groepen voor de jeugd op de mountainbike en racefiets, een groep voor mountainbikers die liever niet te veel buiten adem raken, een snelle mtb-groep, een seniorengroep op de racefiets, een groep voor de racefietsers die supersnel willen en een groep voor de racefietsers die liever iets langzamer rijden.

Elke groep maakt een tocht over het eiland. De routes zijn alleen bekend bij de voorrijders. Rond 10.30 uur komen alle groepen aan op hoeve 's Hertogenbosch aan de Muyweg nr.3. Daar is koffie, thee, limonade, koek en zijn er natuurlijk lammetjes. Ook voor de ouders die hier hun kind op willen halen is er een 'bakkie'. Na de stop wordt de tocht vervolgd. Tussen 12.00 en 12.30 uur eindigt de rit het sportpark. Wie eerder wil afhaken kan dat natuurlijk ook, meld het wel even aan de voorrijder. Een valhelm is verplicht en aanmelden is niet nodig.