De Volvo Ocean Race
De Volvo Ocean Race Foto: Bengt Nyman/ Flickr

Jongens worden mannen in Cinema Texel

Zeilliefhebbers hebben morgen om 21.00 uur een buitenkansje in Cinema Texel. Daar draait dan namelijk eenmalig "When boys became men", een indrukwekkende documentaire over de Volvo Ocean Race.

Negen verschillende persoonlijkheden, met zeven verschillende nationaliteiten en bijna dertig jaar verschil in leeftijd, die negen maanden lang mee doen aan de heftigste zeilrace rond de wereld. Dat levert spectaculaire beelden op. De film volgt het team vanaf de training in Lanzarote tot en met de start in Alicante en vervolgens de hele wereld over. Van leg naar leg, van overwinning naar overwinning, maar ook…verlies. In strijd met de andere wedstrijdboten, onder vaak heftige omstandigheden, weinig slaap, andere voedingspatronen, geen privacy. En dat alles met maar met één doel: deze 'race der races' winnen! Kaarten voor deze voorstelling kosten €12,50 per persoon.

Verder is er overigens ook meer dan genoeg te zien in Cinema Texel met onder meer Rokjesdag, Batman v Superman: Dawn of Justice, en Spotlight voor de volwassen en Alvin en de Chipmunks: Road Trip en Zootropolis voor de kinderen. Het complete filmoverzicht vindt u elders deze krant of op www.texelagenda.nl.