Een automobiliste op leeftijd ramde zondag het bushokje op de veerhaven.
Een automobiliste op leeftijd ramde zondag het bushokje op de veerhaven. Foto: Politie

Texelse (89) trapt op verkeerde pedaal en rijdt bushokje in puin

Doordat ze op het gaspedaal trapte, in plaats van op de rem reed een 89-jarige Texelse zondag een blokkade omver en ramde daarna het bushaltehokje op de veerhaven. Er vielen geen slachtoffers.

De vrouw bleef ongedeerd, maar de politie heeft wel haar rijbewijs ingevorderd. Ze was niet de eerste die dit overkwam. Vorige week bekeurde de politie een 84-jarige Texelaar voor het rijden zonder rijbewijs. Ondanks dat hij niet meer mocht autorijden, bleef hij dit doen.

Naar aanleiding van beide voorvallen, richt de politie zich tot familieleden van ouderen die door hun weggedrag het verkeer onveilig maken. ''Vaak komen wij ouderen tegen die helaas niet meer bekwaam zijn om een voertuig te besturen, maar de vrijheid van het makkelijk reizen niet willen opgeven. Niet alleen wij en de huisarts, maar ook u heeft de mogelijkheid en verantwoordelijkheid om uw familieleden en derden te behoeden voor ongelukken. Wij begrijpen dat het moeilijk is om het rijbewijs in te moeten leveren, maar veiligheid moet altijd op de eerste plaats staan.''