De nieuwe camperplaatsen op Kogerstrand.
De nieuwe camperplaatsen op Kogerstrand. Foto: Gert Jan Ippen

Camperplaatsen op Kogerstrand

Op camping Kogerstrand zijn de afgelopen tijd op een stuk terrein onder hotel Noordzee vijftien nieuwe camperplaatsen aangelegd.

De camping zegt hiermee in te spelen op de sterk toenemende vraag naar camperplaatsen en het probeert zo de druk op de beschikbare parkeerplaatsen te verminderen. Ook zijn op diverse plekken zoals de voormalige jeugdcamping graskeien gelegd, kampeerplaatsen gevlakt en voorzien van stroom en cai-aansluiting. De kampeerplaatsen waren volgens TexelCampings vaak nog slechts geschikt voor een kleine tweepersoonstent en voldeden daarmee niet meer aan de huidige verwachting van de gasten. Kampeerplaatsen zonder stroom passen volgens Gert-Jan Ippen, de huidige bedrijfsleider van Kogerstrand, ook niet meer in het huidige tijdsbeeld. Het werk bleef in De Koog niet onopgemerkt en leidde al snel tot wilde verhalen dat er van alles gaande zou zijn dat niet in de haak zou zijn. Ippen merkt desgevraagd op dat de werkzaamheden inderdaad de nodige aandacht hebben getrokken. "Het heeft er even dramatisch uitgezien, maar als je iets mooi wil laten worden, moet het er soms eerst minder mooi uitzien." En inderdaad, op een front liepen de zaken even anders dan bedoeld: er had voor de aanleg van de camperplaatsen bij de gemeente van tevoren een vergunning moeten worden aangevraagd. "Dat traject is inmiddels in gang gezet." De gemeente stuurde Texelcampings een brief waarin op de noodzaak van een vergunning werd gewezen. Ippen wijst erop dat Kogerstrand is opgeknapt om het voor zowel gasten als toeristen mooi te houden. "De Koog heeft er vervolgens ook weer baat bij als hier een hoop extra mensen komen voor de vakantie."


Vluchtelingen

Collectanten van ZOA gaan volgende week de straat op om geld in te zamelen. De opbrengst komt ten goede aan vluchtelingen in eigen land, om hen te helpen daar weer een dagelijks leven op te bouwen en hen te steunen zo lang als dit nodig is. Er is nog behoefte aan enkele collectanten. Wie wil helpen kan contact opnemen met Jan en Paula Brouwer, tel. 320114.