Wouter de Waal kijkt hoe auteur Peter van Beek zijn boek Moordeiland signeert. Deel 2 ''Drift'' verschijnt deze week, Van Beek signeert op 26 april.
Wouter de Waal kijkt hoe auteur Peter van Beek zijn boek Moordeiland signeert. Deel 2 ''Drift'' verschijnt deze week, Van Beek signeert op 26 april. Foto: en tekst: Annelisa van Beek

Wouter de Waal weg bij VVV

"Het is tijd om verder te kijken. Ik ben heel trots op wat we de afgelopen 9 jaar hebben bereikt. We hebben weer een sterke positie op het eiland en onze inzet op boekingen is sterk vergroot. Mede daardoor hebben we veel reclame voor Texel kunnen maken.''

Wouter de Waal, sinds 2007 directeur van de VVV Texel, vertrekt per 1 oktober. ''In goed overleg met de Raad van Toezicht (RvT), de organisatie per 1 oktober a.s. verlaten'', meldt de VVV in een persbericht. "Wouter de Waal heeft VVV Texel succesvol geloodst naar een nieuw tijdperk en laat een stabiele en financieel gezonde organisatie achter", aldus Hans Schraders, voorzitter van de Raad van Toezicht. De afgelopen negen jaar kenmerken zich door goede contacten met de achterban, vernieuwing, creativiteit en een zeer sterke focus op online media. Ondanks toegenomen concurrentie is het aantal boekingen jaarlijks vrijwel altijd gestegen. Sinds zijn aantreden is intensief samengewerkt met TESO, TOP en Gemeente Texel, wat geresulteerd heeft in een dynamische en meer anticiperende organisatie. De Waal: "Het is nu tijd om verder te kijken. Ik ben heel trots op wat we de afgelopen 9 jaar hebben bereikt. We hebben weer een sterke positie op het eiland en onze inzet op boekingen is sterk vergroot. Mede daardoor hebben we heel veel reclame voor Texel kunnen maken."

De Waal: "Banen als deze zijn niet voor de eeuwigheid en er zijn nog veel andere zaken die ik wil oppakken". De Waal zal zich als zelfstandig adviseur en projectleider binnen de recreatiesector vestigen met een focus op (destinatie) marketing, gebiedsontwikkeling, beleid en communicatie. Hij blijft gewoon op het eiland. ''Jullie zullen me nog regelmatig tegenkomen'', laat De Waal de redactie weten. Recent is de lange termijnvisie tot 2020 in nauw overleg met TESO, TOP en gemeente Texel ontwikkeld, de contracten voor de komende drie jaar met de partners zijn ondertekend en de geheel vernieuwde website is zo goed als online. Ook organisatorisch is VVV Texel, met de aanstelling van een content manager en een E-commerce manager, klaar voor de toekomst. Het vertrek van De Waal valt samen met de intensivering van de multimediale aanpak. Deze is nodig om de huidige positie verder uit te bouwen. Online- en social media blijven daarbij een cruciaal punt van aandacht. Ook zal de organisatie zich de komende jaren richten op het intensiveren van de commerciƫle aanpak. Daarnaast wordt de focus op informatie, communicatie en persoonlijk contact waar mogelijk geoptimaliseerd.

De voorbereidingen van de zoektocht naar een opvolger zijn, onder de leiding van de Raad van Toezicht, inmiddels opgestart.

Deze week verscheen de Texelse thriller ''Drift'', het tweede boek van Peter van Beek. De Texelse politie-inspecteur Lone Terlander wordt ingeschakeld als achtergebleven vrachtwagen aan boord van de Texelse boot het bevroren lichaam van een oudere man wordt gevonden. Ze beseft meteen dat deze moord niet op zichzelf staat en vraagt versterking. De dood van de man blijkt het begin van een reeks gruwelijke moorden, waarbij Telander en haar collega's volledig in het duister tasten. Totdat de moordenaar wel heel erg dichtbij komt. Op dinsdag 26 april komt Peter van Beek naar Texel om zijn boeken te signeren bij Nauta Boek in Den Burg. Hij is er van 14.00 tot 15.30 uur. Het boek wordt uitgegeven door QV Uitgeverij.