Heldenstrijd in Cinema Texel.
Heldenstrijd in Cinema Texel. Foto: Job Schepers

Batman en Superman gaan strijd aan

Twee superhelden die het tegen elkaar opnemen, het is weer eens wat anders. Toch is dit het onderwerp van Batman vs Superman: Dawn of Justice die komende week in première gaat in Cinema Texel. Daarnaast doen "How to Be Single" en "Spotlight" hun intrede.

Regisseur Zack Snyder brengt Oscar- winnaar Ben Affleck (Argo) als Batman/Bruce Wayne en Henry Cavill (Man of Steel, The Man from U.N.C.L.E.) als Superman/Clark Kent voor het eerst samen op het grote scherm in de bioscoopfilm Batman v Superman: Dawn of Justice. Bezorgd om de ongecontroleerde acties van een bijna tot god verheven superheld, neemt Gotham Citys eigen krachtige en verontruste burger het op tegen de meest gerespecteerde, hedendaagse redder van Metropolis. Ondertussen worstelt de wereld met de vraag welke held het werkelijk nodig heeft. En terwijl Batman en Superman tegen elkaar strijden, verschijnt er al snel een nieuwe bedreiging die de mensheid in groter gevaar zal brengen dan ooit tevoren.

In het indrukwekkende filmdrama Spotlight stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap die uiteindelijk één van de grootste schandalen uit de Amerikaanse geschiedenis werd.