Bas Vogel en Joost Oldenburg in café Bij Joost in het Eierlandsche Huis.
Bas Vogel en Joost Oldenburg in café Bij Joost in het Eierlandsche Huis. Foto: Job Schepers

Hollands feest in De Cocksdorp

Dries Roelvink en Sharon Doorson zijn de twee grote namen tijdens het 100% NL Zomerfeest dat op 11 juni gehouden wordt op het voetbalveld van SVC De Cocksdorp.

Initiatief voor het zomerfeest komt van Joost Oldenburg van het Eierlandsche Huis. "Ik had al een paar jaar het idee om een groot evenement in De Cocksdorp te organiseren. Nu ik zelf ondernemer ben, leek het me een mooie kans om het evenement ook daadwerkelijk op te zetten", laat Oldenburg weten.

De beheerder van het Eierlandsche Huis is zelf groot liefhebber van Nederlandstalige muziek. Hij hoopt een jaarlijks evenement te kunnen maken van het 100% NL Zomerfeest. "Hoe leuk zou het zijn als het hele voetbalveld vol staat met mensen en er grote artiesten komen optreden in De Cocksdorp? Het belooft een gezellige dag te worden waarbij effecten en aankleding worden gebruikt die uniek zijn voor Texelse begrippen", vertelt Oldenburg. Bezoekers hoeven niet bang te de hele dag in de regen te staan, er is een plan B. "Als het regent is er een overkapping, ook voor de horeca die in handen is van Bas Vogel van Vogel kookt. "Ik heb vaker de catering van grote evenementen gedaan. Ik heb mij toen bij Joost gemeld met een voorstel. Hij was net zo enthousiast. Hij vond het mooi dat een ondernemer uit De Cocksdorp dit wilde gaan doen', vertelt laatstgenoemde. De techniek zal tijdens het evenement in handen zijn van Sijbrand Stiehl.

Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar bij diverse verkooppunten op het eiland en zullen €12,50 in de voorverkoop kosten en € 16,50 aan de deur. De voorverkoopadressen worden binnenkort bekendgemaakt.

Programma:
14.00 uur: Entertainment voor de kleine bezoekers.

16.00 uur: Foute Party met DJ Hans Polderman.

18.00 uur: 100% NL Drive-in show met onder andere dj Lex Landeweerd en Lindo Duvall. en optredens van Dries Roelvink en Sharon Doorson. Ook laat Pascal Redeker waarschijnlijk zijn gezicht zien.

23.00 uur: Afterparty in het Eierlandsche huis met Bart en Alex.