Texel'94 na verlies op onderste plaats

Na 0-1 verlies zondag tegen Vios is Texel'94 1 naar de onderste plaats op de ranglijst gedaald.

Hoop dat na de 5-0 zege van een week eerder het zelfvertrouwen terug was, bleek ijdel. Tegen de concurrerende ploeg uit Warmenhuizen lager op de ranglijst, pakte het verkeerd uit. Werd aan Texelse zijde aan het begin nog redelijk gevoetbald, na een ingooi op eigen helft die werd weggegeven aan de tegenstander, ging het fout. De bal belandde in het strafschopgebied en via de cluster in de goal. Met na een kwartier, twintig minuten spelen een achterstand op het scorebord slaagde Texel'94 er niet meer in de stand om te buigen. De ploeg liep vooral tegen zichzelf te voetballen en mocht zelfs blij zijn dat de achterstand niet verder opliep.

In de tweede helft kregen de Texelaars wel kansen, maar het spel oogde verkrampt. Veel lange trappen, één keer ketste de bal op de lat. Drie keer kwam Texel'94 in kansrijke positie, maar in plaats van gevaarlijke afstandsschoten beperkte het vuur zich tot makkelijk te onderscheppen rollertjes. De tegenstander hield achterin de boel dicht en probeerde via counters gevaar te stichten. Door de nederlaag zakt de ploeg naar plaats veertien, onderaan en ligt degradatie op de loer. Over twee weken wacht nummer 2, Kleine Sluis.