De Koog krijgt een pak slaag

De Koog heeft in Heerhugowaard verloren van de nummer drie van de vierde klasse A. Hugo Boys was op alle vlakken een stapje gretiger.

In de eerste helft zette Hugo Boys vroeg druk waardoor De Koog genoodzaakt was om de lange bal te spelen. Deze lange bal werd vaak vroegtijdig opgepikt door de tegenstander, waarna er geregeld een snelle uitbraak volgde. De Koog had hier niet altijd een passend antwoord op. Na 23 minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Een misverstand op het middenveld zorgde ervoor dat de doorgebroken spits de bal langs keeper Eddy Witte kon tikken: 1-0. In de 38e minuut werd de marge vergroot naar 2-0. Een steekbal door het hart van de Koger defensie werd door een snelle buitenspeler binnengeschoten. Een paar kansen waren er ook voor De Koog. Alex Daalder was met een schot op doel dichtbij een doelpunt en ook Robin Schoo was met een kopbal bijna trefzeker.

Direct na het fluitsignaal voor aanvang van de tweede helft werd het bijna 3-0. De Koger opbouw werd vroegtijdig verstoord, waarna de tegenstander dichtbij het zestienmetergebied kon uithalen. Keeper Eddy Witte kon de bal tot corner verwerken. In het tweede bedrijf probeerde De Koog meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar dat lukte nauwelijks. Het spelbeeld bleef gelijk aan de eerste helft. Toen er rond de 60e minuut 3-0 op het scorebord stond, was de wedstrijd gespeeld. Door een mislukte buitenspelval van Koger zijde, kon de steekpass van Hugo Boys niet buitenspel worden gegeven. De spits schoof de bal vervolgens simpel langs doelman Eddy Witte.

De vierde en vijfde tegentreffer van de middag kwamen eigenlijk op dezelfde wijze tot stand als de andere tegentreffers. Twee snel gegeven steekballen konden niet onschadelijk worden gemaakt, waardoor de score kon uitlopen naar 5-0. Myren Helleman had in het laatste kwartier van de wedstrijd goede papieren om tot scoren te komen. Oog in oog met de doelman belandde zijn inzet echter tegen de lat. Kort daarop kwam hij een voet te kort om een voorzet van Alex Daalder binnen te werken. In de 93e minuut floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd. Eindstand: 5-0.

"Vandaag ging er eigenlijk weinig goed. In de omschakeling waren we niet geconcentreerd genoeg waardoor we al snel op achterstand kwamen. Dan loop je gelijk achter de feiten aan. Ook waren ze op alle vlakken een stukje feller. Dat zal volgende week echt anders moeten", aldus trainer Marcel Ris.

Volgende week speelt De Koog op tweede paasdag thuis tegen WMC uit Heerhugowaard. Aanvang: 14:00 uur