Zwaluwen doen goede zaken

ZDH heeft zondag uitstekende zaken gedaan. In eigen huis werd na een stroeve start met 4-1 van Callantsoog gewonnen, terwijl concurrent Wieringerwaard met 1-0 van Vesdo verloor. Daardoor blijven de Zwaluwen koploper met vier punten voorsprong op de concurrent, die nog wel twee inhaalduels voor de boeg heeft.

Gezien de goede wedstrijd tegen Oosterend van vorige week en de 1-10 overwinning bij Callantsoog eerder dit seizoen maakte het thuispubliek zich op voor een mooie middag. ZDH speelde in de openingsfase echter slordig en gehaast en zag de gasten na een kwartier brutaal de leiding nemen. Het was na 545 minuten zonder tegengoal in thuisduels even schrikken voor de Zwaluwen.

ZDH herpakte zich goed en ging op jacht naar de gelijkmaker. Captain Jelmer Bomas was dicht bij met een kopbal die rakelings voorlangs ging. Gijs de Graaf zag een schot knap gekeerd door de doelman. Goënga kreeg een mooie kans uit een voorzet van Mike de Bruijn, maar raakte de bal totaal verkeerd. Aan de andere kant behoedde keeper Daniël Bakker ZDH voor een grotere achterstand. Vlak voor rust kaatste Bomas op De Graaf, die de bal met de buitenkant van zijn rechterschoen en via twee palen over de doellijn wist te krijgen.

Na rust wilde ZDH de wedstrijd snel beslissen. Jonas Leenhouts was met een vlammend schoot dicht bij 2-1. Bomas dacht een penalty te krijgen, maar de goed leidende scheidsrechter had geconstateerd dat de overtreding buiten het strafschopgebied was ingezet en gaf een vrije trap.

Na ruim een uur viel het doelpunt toch. De Graaf maakte zijn tweede, na goed voorbereidend werk van Hidde Struick. Een paar minuten later waagde Leenhouts een schot. Dat werd geblokt, maar via het hoofd van Leenhouts belandde de bal bij De Bruijn, die met links scoorde. Weer een paar minuten later was de wedstrijd definitief beslist. Struick zette voor op De Bruijn, die Bomas een niet te missen kans gaf zijn 21ste doelpunt van het seizoen te maken.

Ondertussen waren Tim Arends en Bjorn Nichols in de ploeg gekomen voor Kenny Witte en Struick. Er deden zich nog een paar mogelijkheden voor, maar het bleef bij 4-1.

De eerstvolgende wedstrijd van ZDH is pas op 10 april. De ploeg van trainer Marcel Boone speelt dan in Schagerbrug tegen Vesdo.