Jonas Aria kreeg het publiek op de been als Guus Meeuwis.
Jonas Aria kreeg het publiek op de been als Guus Meeuwis. Foto: Gerrit Verhoeven

Juffen playbacken ook in De Koog

Een gezellige sfeer zaterdagavond bij de playbackshow in De Koog. Juffen Marit Tuitman, Marleen Hoogenbosch en Eloise de Jong van de Lubertischool maakten hun opwachting op het podium en dat vonden de kinderen natuurlijk geweldig.

Het optreden van de juffen kwam voort uit een aanvankelijk tekort aan deelnemers, waarna de juffen besloten als de Alpenzusjes hun steentje bij te dragen. Met de deelnemers kwam het uiteindelijk ook goed: er stonden zaterdagavond 22 acts op het podium van dorpshuis De Hof, goed voor een volwaardige playbackavond. Die kreeg nog een extra zetje door een nieuw achtergronddoek dat Rob Vriezema speciaal voor de playbackshow had gemaakt. Organisatoren Veronica van Beek en Esther Burgman ging ter plekke met de pet rond en besloten werd een resterend budget van de voormalige toneelvereniging De Duinkanters voor het doek beschikbaar te stellen. Jura Boks en Liv van der Spek pakten de overwinning bij de onderbouw met het nummer Mooiboy van Mylène & Rosanne. In de bovenbouw van de basisschool ging de overwinning naar Dorian Wassenaar, Olivier Langendam en Yannick Smidt die glansrijk een nummer van de Bee Gees vertolkten. De zussen Mery Lou en Nynke Moorman stalen de show als Tineke Schouten en Dolly Parton. Isabel en Michel van Boven kwamen als winnaars uit de bus bij de volwassenen. Zij stonden als Suger Lee Hooper en André van Duin met De Wandelclub op het podium. De winnaars gaan naar de finale die zaterdagavond 9 april om 19.30 uur in het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp begint.

De deelnemers hadden zich gedegen voorbereid, waardoor er goed en veelal met passie werd geplaybackt. Volgens vast gebruik konden de kinderen 's middags al een keer oefenen in De Hof om vertrouwd te raken met het podium en het licht. De schmink zorgde er tegelijkertijd voor dat iedereen er zo echt mogelijk als de artiesten uit zag. Gerrit Verhoeven presenteerde de avond aan elkaar en gaf voor de verandering zelf ook een keer een optreden als Cornelis Vreeswijk. Jonas Atia (bovenbouw) kreeg het publiek letterlijk op de been met een aanstekelijke vertolking van Per Spoor (kedeng, kedeng) van Guus Meeuwis. De jury was in handen van Annemarie Oosterbaan, Wil Rovers en Koen Snoek.