Een dag mee met de TX10 is één van de reportages.
Een dag mee met de TX10 is één van de reportages. Foto: Job Schepers

Eilandbeleving alom

Beleving, sfeer en achtergronden, voorzien van prachtige foto's. Het nieuwe Texel Magazine mag er zijn. Voor zowel de gast als voor de Texelaar leuke interviews, belevingsverhalen en een goed overzicht van activiteiten. Vandaag zit het magazine bij de krant.

Door de verschillende locaties en leuke, karakteristieke mensen is het een dynamisch magazine geworden. Van het strand tot de haven van Oudeschild en van het Wad en van horeca tot aan welness, het magazine is van alle markten thuis. In Texel Magazine zijn onder meer interviews te vinden met Adrie en Ineke Vonk, Hillie Keijzer Vlas, de Texelse surftalenten, Pieter Duin, Maarten Eelman en Erik Kalverboer. Het geeft een mooi inkijkje in het eilandleven en de bijzonderheden van bepaalde beroepen. Uitgebreide reportages zijn er over Wouter Klootwijk, Oudeschild, de leukste terrassen en restaurants, toeren over het eiland en een tocht met de TX10 Emmie van Frido Boom en Herman Blom. Klootwijk vertelt waarom hij zoveel respect heeft voor de vissers en het enthousiasme dat hij in zijn televisieprogramma's zo goed weet over te brengen, komt ook in dit verhaal goed naar voren.

Het wel en wee van de kottervissers komt ook goed naar voren in het interview met Erik Kalverboer. De eigenaar van de Spar in Oudeschild levert aan een groot deel van de kotters. Texel Magazine is voorzien van foto's door onder meer professionals als Evalien Weterings, Stefan Krofft, Pieter de Vries en Edo Kooiman. Maar dat niet alleen de beroepsfotografen er wat van kunnen blijkt wel uit de winnende foto's van de fotowedstrijd die het hart van het magazine kleuren. Edwin Boering verzorgde de opmaak en heeft het magazine zijn kenmerkende uitstraling gegeven. Het oogt fris, maar vertrouwd en geeft toeristen genoeg input voor een zeer geslaagde vakantie. Dit laatste wordt versterkt door een uitgebreid overzicht van de evenementen voor het komende jaar. "We hebben weer geprobeerd om de mooie aspecten van het eiland in woord en beeld te presenteren. Ik denk dat we daar weer aardig in geslaagd zijn. Voor elk wat wils", vertelt hoofdredacteur Gerard Timmerman.

Ook uitgever René de Lange is in zijn nopjes met de nieuwe editie. "Ieder jaar doen wij ons best, maar niet ieder jaar loop je tegen een Wouter Klootwijk aan bijvoorbeeld. Een dijk van een Magazine dit jaar. Ik wil iedereen bedanken die hier aan meegewerkt heeft." Het Texel Magazine valt niet alleen bij de lezers op de mat, maar ligt ook bij alle logiesverstrekkers. Niemand hoeft dus iets te missen. Texel Magazine leent zich uitstekend voor een luie avond of als leesstof op de vrije dag. Door de indeling hoeft het niet in één ruk uit, maar kan de lezer het stukje voor stukje tot zich nemen.