Flashmob van OSG-leerlingen op de Stenenplaats tijdens de Kunstweek.
Flashmob van OSG-leerlingen op de Stenenplaats tijdens de Kunstweek. Foto: Carla Schrama

Kunstweek op OSG

Kunstenaars alom op de OSG afgelopen week tijdens de Kunstweek. Maar er was onder de leerlingen ook een eigen jeugdredactie die een paar dagen lang langs de workshops trok. Onderstaand de bevindingen van de jeugdredactie van de OSG.

We zijn deze week op dinsdag rustig begonnen om een plan van aanpak te bedenken over wat we nu precies wilden gaan doen. Op de eerste dag zijn we toen begonnen met het bezoeken van zoveel mogelijk workshops die op de OSG gegeven werden.

We merkten dat er bij de meeste workshops dinsdag nog niet zo heel veel te verslaan viel, aangezien er in de meeste groepjes eerst kennis werd gemaakt en nog niet echt veel werd gedaan. We hebben toen gekeken bij de ontwerpen van alle workshops, waarvan de resultaten op vrijdag de verwachtingen overtroffen.

Woensdag was het tijd om naar de externe locaties te gaan. We hebben ons toen opgesplitst in drie groepen. We gingen naar respectievelijk Den Hoorn, Oudeschild, De Koog en De Waal. Sommigen van deze locaties waren heel mooi of bijzonder. Zo zat er een groepje in een schuilkerkje in Den Hoorn.

Het is een week waarin mensen in hun groep nieuwe mensen leren kennen. En hechter met elkaar worden. Dit viel ons op en dat vonden wij een erg positief punt van de Kunstweek. Ook is het een week waarin leerlingen de kans wordt gegeven hun creativiteit tot volle bloei te laten komen. Het is weer eens wat anders dan een hele week vol met Nederlands, Engels en Natuurkunde.

Op donderdag is onze verslaggever Jens Bakker naar Oosterend geweest. Na zijn bezoek hadden we alle buitendorpen gehad. Verder bezochten we nog een paar workshops in de school om te zien welke vorderingen er waren gemaakt. Ook bereidden wij twee presentaties voor, die lieten zien wie wij zijn en wat wij de hele week hebben gedaan.

Op vrijdag was het tijd voor de Uitmarkt op school. De deelnemers van alle workshops presenteerden hun resultaten. Bij de een was dat een tentoonstelling, bij de andere een optreden. De dansoptredens waren erg populair bij het publiek.

De sfeer in school was heel erg goed. Mensen genoten van wat ze zagen en ook de leraren waren vrolijk! De week werd spetterend (letterlijk en figuurlijk) afgesloten met een dansoptreden onder leiding van Ivy Bakker die met haar dansworkshop 'House of Dance' een geweldige flashmob op de Stenenplaats opvoerde. Dit was onze terugblik op de Kunstweek van 2016 op de OSG.

Het persteam van de Kunstweek bestond uit Elias Marseille, Kiara Wetsteen, Rodny Stolk, Jens Bakker en Vera van Heerwaarden. Meer over hun bevindingen is te lezen op www.goodtoknowtexel.nl, een website waarop leerlingen van de school geregeld artikelen voor, over en door jongeren plaatsen.