Wat ik zeggen wou

Kinetische energie (2)

n.a.v. het schrijven van de heer Riegman over het artikel in de Texelse Courant van vrijdag 11 maart het volgende:

De Kinetic Power Plant (KPP) is ontwikkeld door Rosch-Innovations in Duitsland. De technologie is vastgelegd in een reeks van patenten. KPP-installaties worden in NEderland verkocht door Zilverstroom Energie in TIlburg. Er zijn gedurende de afgelopen jaren veel metingen aan de KPP verricht door diverse personen, instellingen waaronder TUV (wat is te vergelijken met TNO in Nederland) en bedrijven. De meetrapporten zijn voor een ieder die daar belangstelling voor heeft ter inzage. Uit deze overzichten blijkt dat er geen andere technologie is die goedkoper CO2-vrije elektriciteit produceert dan de KPP. Op het moment worden in de volgende landen KPP-projecten uitgevoerd: Thailand, Zuid-Afrika, Mexico, Slovenië, Kroatië, Duitsland en Nederland.

Met betrekking tot de verwijzing naar de Skepsis Blog het volgende. De journalisten van Skepsis die dit hebben geschreven, zijn tot tweemaal toe uitgenodigd om hun berekeningen te verifiëren met een controlemeting in Duitsland aan een werkende KPP. Dat hebben zij echter niet aangedurfd. We moeten daarom maar geen waarde hechten aan wat er over de KPP geschreven is op dit blog. In Nederland is recentelijk een KPP-systeem verkocht aan een glastuinbouwbedrijf in het zuiden van het land. De KPP-technologie is dus een feit en wordt nu wereldwijd uitgerold. De kritiek van de heer Riegman is dus totaal niet aan de orde en de vraag is meer: wanneer schakelt Nederland./ Texel over op dit baanbrekende systeem.

Dick Graaf


Tevoko

Het eerste damesteam van Tevoko speelt zaterdag tegen de koploper Jonas dames 1 uit Beverwijk. Vol frisse moed en met nog steeds de aanwezige vechtlust zullen onze dames de strijd aangaan! Aan de sponsoring zal het in ieder geval niet liggen. Transportbedrijf Eelman zal deze week de wedstrijdbal sponsoren. Publiek is van harte welkom om 13:45 uur in sporthal Ons Genoegen.