Foto: MAB Club
Foto: MAB Club Foto: Mab Club

Texelaars beginnen crossseizoen goed

Op het terrein van de MAB Club is afgelopen zondag de eerste motorcross van het seizoen verreden. Met een inschrijvingsaantal van rond de 115 rijders was het een gezellige drukte. Omdat het eindelijk een week droog weer was, lag de baan er fantastisch bij zodat er hard gereden kon worden. De Texelaars behaalden goede resultaten.

Op de jeugdbaan verschenen maar liefst dertien brommers aan de start en was het dus dringen geblazen. Net als vorig seizoen was het weer Dave Gieles die niet bij te houden was en de spullen goed voor elkaar had. Daarachter was het spannend. Senne Houwing trok uiteindelijk aan het langste eind en werd tweede, gevolgd door Rein Rijkers.

Bij de kleine rijders in de 50cc A-klasse ging het niet minder hard. In een goed gevulde klasse eindigde Quinten Kooger op een verdienstelijke derde plaats. In de 50cc B klasse (de beginnersklasse) ging nieuwkomer Damian Stolk met de tweede prijs naar huis. Op de grote baan in de 65cc klasse wist Owen Kooger knap naar de derde plaats te rijden.

Tijme Goënga kwam uit in de 85cc lage wielen klasse en kon het tempo goed volgen. Na een val in de laatste ronde werd hij alsnog tweede. In de 85cc hoge wielen klasse was een spannende strijd bij de koprijders, maar Tim Dooijeweerd werd zeer verdienstelijk eerste. In de klasse met de jonge honden, de MX2 2-takt, was het een drukte van belang achter het starthek. Er werd hard gereden. Berry Amsing gaf iedereen het nakijken door in beide manches als eerste te eindigen.

Bij de zware motoren, de MX2 4-takt liet herintreder Mathijs de Lugt zien dat hij het crossen zeker niet was verleerd. Hij ging met een mooie derde prijs naar huis. In de veteranenklasse (40+) rijdt men elkaar nog steeds het snot voor de ogen en was het strijd tussen Sander Witte en Ronald Zijm om de tweede plaats. Sander kon het tempo niet evenaren en moest genoegen nemen met de laagste trede van het podium.

In de Superklasse (de zware motoren met de snelle mannen) hielden de mannen de gashendel flink open. Pascal Veenstra eindigde tweemaal als eerste en ging met de grootste beker naar huis.