Edcamp op OSG

Docenten Brenda Verhagen en Maaike Zijm van de OSG in Den Burg hebben afgelopen zaterdag op school voor het eerst een zogeheten Edcamp gehouden.

Dat is een fenomeen uit de Verenigde Staten; het is een conferentie met een vrije structuur voor iedereen met interesse voor onderwijs. Het programma komt tot stand tijdens de conferentie zelf, de deelnemers bepalen met elkaar het programma. Volgens Zijm en Verhagen kwamen uit allerlei hoeken van het land mensen naar de OSG. "Sommigen maakten er zelfs een weekendje Texel van."

Twee deelnemers uit Amersfoort gaven een workshop over het invoeren van Postitive Behavior Support en het succes daarvan op hun school. "Er waren ook workshops die spontaan bedacht werden. Zo was er bijvoorbeeld een workshop over het gebruik van een Virtual Reality bril in de klas. Een aantal mensen haastte zich in de lunchpauze naar de Action, daar bleken deze brillen nog te koop zijn."

Er waren volgens de twee ook enkele enthousiaste docenten van de OSG aanwezig. "Zij gaven een rondleiding en vertelden over onderwijsvernieuwingen in de onderbouw van het vmbo." Brugklasleerlingen Natalia en Sandra Godula hielpen mee met het inschenken van koffie en hee en gaven zelf ook een workshop. Zij vertelden hoe zij het ervaren om als leerling op de OSG te zitten.