Danielle Polderman tweede op brug.
Danielle Polderman tweede op brug. Foto: Turngroep Texel

Geslaagd Texels turnweekend

TurngroepTexel organiseerde afgelopen weekend in sporthal Ons Genoegen de derde Rayonwedstrijd/ Toestellenkampioenschappen voor bijna driehonderd turnsters uit de kop van Noord-Holland.

De Texelse turnsters hebben op eigen bodem goede resultaten laten zien; er bleven behoorlijk wat medailles op het eiland. Anneke Poszig (Pupil 1 D3) en Afra Mevius (Jeugd 1 D2) mochten voor TGT de wedstrijd aftrappen. Poszig liet zien dat ze het afgelopen jaar flink geoefend heeft. Dit leverde haar een bronzen medaille op bij het onderdeel vloer. Bij sprong en balk viel zij net buiten de prijzen. Mevius liet op sprong en vloer een matige oefening zien. Op balk en burg liet zij zien de oefenstof goed te beheersen. Op balk behaalde zij goud en op brug zilver. Lotte Kikkert en Dionne Daalder (Pupil 2 D3) turnden tegelijkertijd met Thirza Schulze en Ciska Beumkes (Jeugd 1 D3). Daalder had merkbaar last van een kleine schouderblessure waardoor zij buiten de prijzen viel. Kikkert zat beter in de wedstrijd, maar had niet genoeg punten voor een medaille. Schulze had dit keer een goede wedstrijd maar bemachtigde geen medaille. Bij sprong en ongelijke brug eindigde zij als vierde. Beumkes lukte het wel. Zij behaalde brons op balk en zilver op ongelijke brug. Op vloer vergat zij een paar elementen en bij sprong ging zij door haar enkel. Bij beide toestellen haalde zij geen podiumplek.

Isa Schouwstra, Mesa van den Elst en Estelle Eelman (Pupil 1 D2) lieten in wedstrijd vier wisselende resultaten zien. Het lukte Van den Elst en Eelman niet met hun concurrenten mee te komen. Voor Schouwstra kwam het goed uit dat er per toestel medailles te behalen viel. Zo kon zij op haar favoriete onderdeel, ongelijke brug, haar mooie oefening laten zien. Het leverde haar zilver op. Haar mooie sprong leidde tot brons. Tegelijkertijd waren Asha Zijm, Nienke Kikkert en Lente van der Vis (Junior 6e divisie) in baan 2 bezig met hun wedstrijd. Kikkert en van der Vis lieten niet het beste van zichzelf zien. Daarentegen was Zijm weer in topvorm. Zij behaalde op alle vier de toestellen een medaille: brons op balk, zilver op vloer en brug en goud op sprong.

Op zondag waren de Instappers (D2) Roos Zegel, Mirte Schuijl, Cinta van Beusekom en Fleur Oosterhof op baan 1 aan de beurt en Babs de Haan (Junior vierde divisie) op baan 2. Ook dit keer was de wedstrijd voor de Instap D2 in tweeën gedeeld waardoor Mirte Schuijl 1 wedstrijd kon genieten van haar 1e plaats op sprong en tweede plaats op brug.

Uiteindelijk bleek Schuijl toch net buiten de prijzen te vallen. Op sprong eindigde als vijfde en op brug zesde. Zegel was in de 'winning mood' maar kon dit door de grote concurrentie helaas niet waar maken. Van Beusekom liet een gemiddelde wedstrijd zien. Oosterhof deed haar uiterste best om mee te komen met haar teamgenoten, maar dat lukte helaas niet helemaal. De Haan liet weer een aantal nieuwe elementen zien. Op vloer liet zij een twist salto zien. Helaas viel ze bij de landing, waardoor zij een medaille op dit onderdeel verspeelde. Wel behaalde zij op sprong een gouden medaille met haar half in half uit sprong. Danielle Polderman (Senior 5e divisie) was de laatste Texelse turnster van de zondag. Zij liet voor haar doen een mooie wedstrijd zien. Vooral op brug was de jury onder de indruk. Het leverde Polderman zilver op. Dankzij de loterij heeft TurngroepTexel € 351,- opgehaald. Dit geld willen we besteden aan nieuwe trainingspakken. De Rayonwedstrijd is mogelijk gemaakt dankzij een dertigtal betrokken vrijwilligers.


Noorlander naar

klasse M1

Tijdens een dressuurwedstrijd op 13 maart in Manege Akenbuurt was Priscilla Noordlander met Gentleman goed op dreef. In de klasse L2 wist ze hoge punten te scoren wat goed was voor twee keer een eerste plaats met 205 en 206 punten. Hiermee verdiende zij 4 winstpunten en mag zij met Gentlemen promoveren naar de klasse M1. Rianne van Heerwaarden werd met Eastwood in deze klasse tweemaal tweede met 191 en 192 punten en pakte twee winstpunten.

Hoge scores waren er ook voor Lianne ter Steege met Dyriska in de klasse L1 (196 en 198 punten) en Marloes Bastiaanse met Elviro la Grande in de klasse B (191 en 202 punten). Zij wisselde elkaar af in het klassement en namen alle twee een eerste en tweede prijs in ontvangst. Ter Steege behaalde 4 winstpunten en Bastiaanse 3 winstpunten.

Bij de pony's reed Mery-Lou Moormann twee nette proeven die de jury beloonde met 193 en 198 punten en een eerste prijs. Zij mocht tweemaal de eerste prijs in ontvangst nemen en laat drie winstpunten noteren.